CHP'den İmamoğlu'nun sızdırılan toplantı videosuna ilk yorum: Partimizin yıpratılmasına izin vermeyiz

CHP'den İmamoğlu'nun sızdırılan toplantı videosuna ilk yorum: Partimizin yıpratılmasına izin vermeyiz
MYK toplantısı sonrası açıklama yapan CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Ekrem İmamoğlu’nun yürüttüğü ve sızdırılan toplantıya ilişkin, “Yarışmaya evet diyoruz ama bu süreçte partimizin yıpratılmasını da doğru bulmuyoruz” dedi.

Artı Gerçek - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Öztrak, İmamoğlu’nun yaptığı toplantıya ilişkin yöneltilen soruya, “Yarışmaya evet diyoruz ama bu süreçte partimizin yıpratılmasını da doğru bulmuyoruz” yanıtını verdi.

Yılın en kalabalık basın toplantısını yaptığını söyleyen Öztrak, MYK’de ekonomideki gelişmeleri ve bundan sonra alacakları tedbirleri gözden geçirdiklerini söyledi. Öztrak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bildiğiniz gibi 81 il başkanımız bu zamları protesto etti. Basın toplantılarıyla bu zamlara karşı çıktı. Ayrıca mutfaklar yanarken, milletimize kemer sıktıranlar saraylarında sefa sürerken, millet iradesinin tecelligahı TBMM tatil yapmamalı dedik. Meclis’imizi olağanüstü toplantıya çağırma kararını da almıştık. Bundan sonra da zamma, zulme karşı çıkmayı da sürdüreceğiz. Milletimizin sesi olmaya bu gidişe dur demeye devam edeceğiz. Ayrıca bugünkü toplantımızda pazartesi eksik kalan bazı illerimize ve ilçelerimize de atamalar yaptık.”

‘ÜLKE YANGIN YERİNE DÖNMÜŞKEN, ‘ZOOM’ KONUŞMASINI DOĞRU BULMAYIZ’

Öztrak, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ekrem İmamoğlu’nun yürüttüğü Zoom toplantısına ilişkin soruya yanıt veren Öztrak, “Ülke yangın yerine dönmüşken, millet zam, zulüm altında inlerken ‘Zoom’ konuşmasını doğru bulmayız” dedi.

‘YARIŞA EVET DİYORUZ AMA PARTİMİZİN YIPRATILMASINI DA DOĞRU BULMUYORUZ’

“Partimizin kongreler süreci hızla ilerlerken, partimizin geleneklerine uymayan, hiyerarşisini dikkate almayan, etik olmayan toplantıları da doğru bulmayız” diyen Öztrak, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Yarışmaya evet diyoruz ama bu süreçte partimizin yıpratılmasını da doğru bulmuyoruz. Partimizin Genel Başkanı ve MYK, yüz yıllık CHP gemisini limana hasarsız yanaştırmaya kararlıdır, bunu da yapacaktır. Bir de Genel Merkez’in haberi var mıydı? Şeklinde bir soru vardı, hayır haberimiz yoktu.”

NE OLMUŞTU?

CHP'de 'değişim' tartışmaları devam ederken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP'li kurmayların zoom üzerinden yaptığı toplantının yaklaşık 15 dakikalık kısmı YouTube üzerinden yayınlanmıştı. Toplantıda CHP'de üst düzeyde görev yapan isimlerden Engin Altay, Özgür Özel, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek ve Gökhan Günaydın'ın yer aldığı görülmüştü.

Yayınlanan kayıtta, toplantıda yer alan kişiler Parti Meclisi'ni (PM) toplantıya çağırmak için bazı üyelerin imzalayacağı bir metin hakkında konuşmuştu. Toplantıyı yöneten CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, söz konusu metnin Bülent Tezcan tarafından kaleme alındığını söylemişti.

Toplantıda Tezcan tarafından yazılan dilekçenin kimler tarafından imzalanacağı, ne zaman genel merkeze verileceği ve basına nasıl duyurulacağı gibi konulara da yer verilmişti. CHP'li yöneticiler, başka üst düzey isimlerden de bahsederek kampanyaya katılacaklarını ifade etmişti.

Kaydı YouTube'dan paylaşan kanalın profilinde Bülent Tezcan'ın fotoğrafının yer aldığı görülmüştü. Kanalın tek paylaşımı olan video YouTube'da "İşte yüzyılın ihaneti! Kılıçdaroğlu'na tarihi ihanet!" başlığıyla yayınlanmıştı.

SIZDIRILAN VİDEO SONRASI İLK AÇIKLAMALAR

Toplantının kaydının sızdırılması sonrası toplantıda olan Engin Altay ve Gökhan Günaydın'dan ilk açıklamalar gelmişti.

Günaydın, gayrimeşru bir toplantı yapmadıklarını belirterek, "PM üyeleri olarak görevden alınan il ve ilçe başkanları hakkında konuştuk. Parti tüzüğüne göre hareket ediyoruz. Zaten gizli toplantı yapsaydık dilekçeyi basına duyurmaktan bahsetmezdik. Bunun neresi paralel?" demişti.

Engin Altay da “Bu tür toplantılar sürekli yapılıyor, normal. Bir şey olmaz. Sızması enteresan” ifadelerini kullanmıştı. “Çalışmalarınız devam edecek mi?" sorusuna Altay, “Parti için devam edecek. Bu partinin geleceği için her şey yapılır” yanıtını vermişti.

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Toplantıdan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun haberinin olup olmadığı sorusuna ise Altay, bilmediğini belirterek, “Olmuştur haberi, daha önceden de olmuştur gayet normal” demişti.

Sızdırılan videoya ilişkin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Partinin yöneticileriyle, Parti Meclisi üyeleriyle konuşulur, eski-yeni milletvekilleriyle konuşulur, ilçe başkanlarıyla konuşulur, il başkanlarıyla konuşulur. Bundan daha doğal bir şey yoktur" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar