CHP'nin tüzük taslak metni ortaya çıktı

CHP'nin tüzük taslak metni ortaya çıktı
Tüzük değişikliği için toplanmaya hazırlanan CHP'de hazırlık komisyonu toplantısı bitti. Oy birliğiyle kabul edilen tüzük taslak metninin ayrıntıları ortaya çıktı.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici’nin başkanlık ettiği tüzük hazırlık komisyonu toplantısı parti genel merkezinde yaklaşık yedi saat sürdü. Toplantının son bölümüne CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı. Örgütlerin görüş ve önerileriyle şekillenen tüzük taslak metni komisyon üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

TASLAKTA NELER VAR?

Edinilen bilgiye göre tüzük değişikliğinde şu maddeler var:

* Milletvekili ve belediye başkanları için üç dönem sınırı getirilecek.

* Tüzük komisyonunun kabul ettiği taslak metne göre dönem sınırı, Meclis’te 27'nci dönem itibariyle başlamış kabul edilecek. Belediye başkanları için de benzer madde geçti. Örgüt gözetiminde ön seçim olursa il kotası yüzde 15'e kadar, hakim gözetiminde ön seçim olursa yüzde 5 kontenjan belirlenecek.

* Kadın kotası yüzde 35 olarak belirlenecek. Gençlik kotası ikiye ayrılacak. 18-25 yaş kotası 10, 25-40 yaş yapılacak ilk olağan kurultayda kotası yüzde 15 olarak belirlendi. Kotaların bir sonraki kurultaylarda arttırılacağı da kararlaştırıldı.

* Üyelik aidatı 120 lira ve 6 bin lira arasında değişecek.

* Üyelerin ön seçimlerde oy kullanabilmesi için sandık görevi yapmak, sandık bölgesinde seçim çalışması yapmak, seçim dönemi kampanyalara, mitinglere katılmak gibi kriterler belirlenecek.

CHP MOBİL UYGULAMASI GELİŞTİRİLDİ

* Bütün delegeler Özgür Özel'in ricasıyla CHP mobil uygulamasını telefonlarına indirdi. Delegeler kurultaya girişte içeriye konulan karekodları mobil uygulamalarına okutacaklar. Bu uygulama geliştiğinde mitinglerde de kullanılacak.

* "Belediye çalışanları oy kullanmasın" maddesi tüzükten çıkarıldı. Belediye çalışanı kurultayda oy kullanabilecek. Belediyede çalışanlar il, ilçe başkanı ve yönetici olamayacak. (ANKA)

Öne Çıkanlar