DEM Parti'den iktidara: PYD ile de görüşebilirsiniz

DEM Parti'den iktidara: PYD ile de görüşebilirsiniz
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Esad ile görüşmek isteyen iktidara PYD'yi işaret etti. Doğan, "SGD 'Biz Türkiye için tehdit oluşturmuyoruz. Herkesle diyaloğa hazırız' diyor. Buradan soruyoruz niye tutulmuyor bu el?" diye sordu.

Artı Gerçek - DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Suriye politikasını değiştirerek, Beşar Esad ile görüşmek isteyen iktidara, iç savaş başladığında temas kurulan PYD'yi (Demokratik Birlik Partisi - Partiya Yekîtiya Demokrat) hatırlatarak "Neden görüşülmüyor" diye sordu.

DEM Parti'nin Diyarbakır kongresinde konuşan Doğan, son dönemlerde HÜDA PAR’a yakın gruplar tarafından yapılan saldırılara değindi.

'BU BİR TEHDİT DEĞİL'

Doğan, "'Ağababalarınızı öldürdük onların yerini bilmiyorsunuz' diyenler var ya onlara sesleniyorum. Bu ateşi harlamaya kalkışmayın, bu ateşi harlayacak olanlar bu ateşte yanar. Kimse buradan cımbızlayıp DEM Parti Sözcüsü tehdit etti demesin. Bu tehdit değil" diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ HATIRLATMASI

Sınır ötesindeki operasyonlar konusunda da uyarıda bulunan Doğan, "Bunlar denendi, tecrübe edildi, yeni yöntemler değil. Başka iktidarlar da denedi, şimdi o iktidarların isimleri dahi hatırlanmıyor, tabelaları dahi kalmadı. Siz yeni yollar keşfetmiştiniz, yeni yöntemler denemiştiniz. Siz 'İmralı Ada Hapishanesi'nde Sayın Öcalan ile görüşmeler başlatıp iyi olan şeyleri yapmak durumundayız' dediniz ve yaptınız. O yüzden ne Ankara, ne Bağdat, ne Şam ne Erbil çözüm değil" dedi.

'EŞ ZAMANLI FARKLI BAŞLANGIÇLAR YAPABİLİRSİNİZ'

Kürt sorununun çözümünde güvenlikçi politikalarla yol alınamayacağını dile getiren Doğan, şunları söyledi:

"Suriye'de Esad'da yapılacak görüşmeler ve temas yanlıştan geri dönüşse, dünü yeniden düşünmek için ise, geçen onlarca yılı yeniden muhasebe edip, öyle yola koyulmak için ise eş zamanlı farklı başlangıçlar yapabilirsiniz. PYD ile de görüşebilirsiniz. SGD 'Biz Türkiye için tehdit oluşturmuyoruz. Türkiye dahil olmak üzere görüşmek isteyen herkesle diyaloğa hazırız' diyor. Buradan soruyoruz niye tutulmuyor bu el?"

'KAYYIM DÖNEMİ BİTTİ'

DEM Parti Sözcüsü Doğan, kayyımları 31 Mart'ta sandığa gömdüklerini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Kayyım rejimi bitti. Diyarbakır ilinin milletvekilinin sesini kısabilirsiniz, ama Amed'in kayyımların için 'Dizo', 'Usulsüzlük' diyorlar. Bu sözünü ettiğimiz kişi her sabah ne yazık ki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafına bakarak işe başlıyor. Sadakat ve liyakatin ne olduğunu gördük. O yüzden kayyım hesabı yapanlara da bir dönem daha kayyımla götürüleceğini zannedenlere söylüyoruz: Biz hiçbir zaman kayyıma, kayyım atanmasına izin vermeyeceğiz. Böyle hesaplar yapmayın. Siz böyle direndiğinizi sürece, siz kendi iç birliğinizi sağladığınız sürece kimse Amed halkının iradesine kayyım atayamaz. Kayyımları siz gönderdiniz, kayyım dönemi bitti. Direnişe devam edin." (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar