Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Terbiyesiz herif, sana bakanlarımı yolluyorum, layık değilsin

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Terbiyesiz herif, sana bakanlarımı yolluyorum, layık değilsin
Geçtiğimiz gün 'Bakın salgın var ama salon tıklım tıklım' dolu ifadeleriyle salgın tedbirlerini çiğnediğini açıkça ilan eden Erdoğan, gelen tepkiler sonrası bugün 'Tedbirlere uyuyoruz' dedi.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen 7. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Daha önce "tıklım tıklım dolu salonda kongre yapıyoruz" diyen Erdoğan, bugünkü konuşmasında "İnsanımızın sağlığını riske atmadan, tedbirlere uyarak kongrelerimizi şölene çeviriyoruz" demesi dikkat çekti. AKP kongrelerine çamur atıldığını savunarak, 'FETÖ taktiği' ifadeleriyle tepki gösterdi. Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gare harekatında ölen asker, polis ve MİT personelinin ölümünden kendisini sorumlu tutmasına da yanıt vererek "Ya sen ne yüzsüzsün ya. Terbiyesiz herif. Sana Savuma Bakanımı, İçişleri Bakanımı gönderiyorum. Sen bunlara layık değilsin" şeklinde hakaret dolu ifadeler kullandı. Erdoğan, konuşmasında ayrıca operasyonların süreceği mesajı verdi.

'BİZ TEDBİRLERE UYUYORUZ, FETÖ TAKTİKLERİYLE COŞKUMUZU ÖRSELEMEK İSTİYORLAR'

Erdoğan'ın konuşmasınıda öne çıkan bölümler şöyle:

"Bugünkü kongremizle birlikte 72 il kongremizi tamamlamış oluyoruz. Coronavirus sebebiyle kongrelerimizi arzu ettiğimiz şekilde yapamasak da coşkumuzda hiçbir eksiklik yaşanmıyor. İnsanımızın sağlığını riske atmadan, tedbirleri alarak kongrelerimizi birer demokrasi şölenine çeviriyoruz. AK Parti milletimizin birliğini en sağlam şekilde muhafaza eden siyasi partidir. Hal böyleyken kendi yaptıkları her kurultayı birer gladyatör arenasına dönüştürenlerin AK Parti kongresine çamur atmasını tebessümle karşılıyorum. FETÖ taktikleriyle bizim şu coşkumuzu örselemek isteyenler boşuna uğraşıyor. Sabah söyledikleri yalanlar akşam olmadan ellerinde patlıyor. Her defasında iktidarın dozunu arttırsalar da milletimizin partimize yönelik teveccühünün önüne geçemiyorlar. Cumhur İttifakı da maruz kaldığı onca saldırıya rağmen her geçen gün daha da güçleniyor."

ANA MUHALEFET LİDERİNE HAKARET DOLU İFADELER KULLANDI

"Bay Kemal, acaba sen o Diyarbakır annelerinin feryatlarını duydun mu? Utanmadan sıkılmadan 13 şehitle ilgili 'Bunun sorumlusu Cumhurbaşkanı diyorsun'. Sen ne yüzsüzsün ya? Sen nasıl oluyor da 5-6 yıldır bu şehitlerimizi yakından takip eden bizlere 'bunların sorumlusu Cumhurbaşkanıdır' diyorsun? Terbiyesiz herif... Sana Milli Savunma Bakanımı, İçişleri Bakanımı gönderiyorum, seni bilgilendirsinler diye. Sen bunlara layık değilsin. Utanmadan sıkılmadan Cumhurbaşkanı'na fatura kesmeye kalkıyorsun. Sen teröristlerle el ele kola Ankara'dan İstanbul'a yürüyebilirsin ama biz teröristlere karşı Gara'da, Cudi'de, Tendürek'te, Bestler Dereler'de mücadelemizi sürdüreceğiz, sen de tribünlerden seyret.

Bu teröristlere o inleri mezar edeceğiz. Bölücü örgütün yandaşlarına koltuk değnekliği yapanlara inat biz bu mücadeleyi milletimiz için milletimizle birlikte yürüyoruz. Bay Kemal, şu teröristlere bir gün terörist de be... Diyebiliyor mu? Diyemez. Çünkü onlarla ortak. PKK'nın Suriye uzantısını terör örgütü olarak görmüyorum diyenler Bay Kemal ve yandaşlarıdır. Kılıçdaroğlu ve şürekası bilsin ki baş veririz ama onlar gibi teröristler ve destekçileri karşısında baş eğmeyiz."

'OPERASYONLAR SÜRECEK' MESAJI 

"Terörün başını ezene, bu ülkede terör sorununu kökten çözene kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Sınırlarımız içinde ve dışında son teröristi de etkisiz hale getirerek operasyonlarımızı devam ettireceğiz."

AŞILAMA ÇALIŞMALARI

"Şu anda aşılamada 5 milyon 200 bin kişi geçtik. Yoğun bir şekilde de aşılama kampanyası devam ediyor. O çok büyük olduğunu söyleyenlerin falan böyle bir durumu yok."

KISITLAMALAR: KABİNEDE ALACAĞIMIZ KARARLARI AÇIKLAYACAĞIM

"Kısıtlamaların işçi, esnaf ve çalışanlar üzerindeki yükünü azaltmak için destek paketleri açıkladık. Bugün de kabinede alacağımız kararları millete seslenişte açıklayacağız. Şehir hastanelerimiz başta olmak üzere sağlık tesislerimiz salgınla mücadelede başrol oynadı. Türkiye'deki muhalefetin yüzsüzlüğü, çapsızlığı şehir hastanelerinin bu süreçteki yaptıklarıyla bir kez daha kanıtlandı. İsraf dedikleri, ne gerek var diyerek çamur attıkları bu hastaneler on binlerce vatandaşımızın hayatının kurtulmasına vesile oldu."

‘BAY KEMAL DÜNDAR’I, SELO’YU SAVUNUYOR’

"Manşetlerle çarpıştık, devletin içine çöreklenmiş çetelerle çarpıştık. İnşallah bu şekilde de yolumuza devam edeceğiz. Gençler buna hazır mıyız? Ankara'da tüm Türkiye'ye bir seslenelim: Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" diyerek AKP'li gençlere seslenen Erdoğan devamında şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne olmadık iftiraları atanlar siz değil miydiniz Bay Kemal. Gezi olayları sırasında vandallarla beraber İstanbul ve Ankara'yı ateşe verenler, belediye otobüsünü yakanlar siz değil miydiniz? Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarma için attığımız adımları sabote eden siz değil miydiniz? Bu millet CHP'nin yaptıklarını unutmadığı için emaneti bunlara asla teslim etmedi, etmez. Bay Kemal şu anda Almanya o bölgelere kaçmış olan Dündar'ı savunuyor. Kimi savunuyor, Selo'yu savunuyor. Bunların suçlu olmadığına adeta hükmediyor."

SALONDA 'ABDÜLHAMİD'İN YALNIZLIĞI' GÖNDERMELİ MESAJ

AKP'lilere "Bütün dava arkadaşlarımdan ilk günkü aşkla ve heyecanla davalarına sarılmalarını bekliyorum" ifadeleriyle seslenen Erdoğan'ın bağlandığı Ordu İl Kongresindeki "Andolsun seni Abdülhamid'in yalnızlığına bırakmayacağız" şeklindeki pankart ise dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar