Erdoğan, "Deprem bölgesinde artık çadır yok' dedi: Çadırları tamamen kaldırdık

Erdoğan, "Deprem bölgesinde artık çadır yok' dedi: Çadırları tamamen kaldırdık
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da “Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası”nda yaptığı konuşmada, deprem bölgesinde hiç çadır kalmadığını söyledi. Erdoğan, "Artık çadır yok. Çadırları tamamen kaldırdık, konteynera dönüştürdük" dedi.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı ve Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası’nda konuştu.

"Türkiye Yüzyılı'nı afetlerle mücadele konusunda da hedeflerimize ulaştıracağız" diyen Erdoğan, kentsel dönüşüm bölgelerindeki vatandaşlardan destek isteyerek şunları söyledi:

"Kentsel dönüşüm yürütülen yerlerde yaşayan vatandaşlarımızdan beklentimiz destektir. Küçük hesaplar ve netice getirmeyecek taleplerle geciktiren her kentsel dönüşüm projesinin deprem gerçeğiyle yüzleştiğimizde yıkılan umutlar olarak karşımıza çıkacağını unutmamalıyız.

'81 VİLAYETİN TAMAMI DEPREM BÖLGESİ'

Son dönemde deprem haritalarına göre sarsıntı yaşanmaması gereken pek çok yerde deprem meydana geldi. Artık ülkemizin 81 vilayetinin tamamını deprem bölgesi olarak kabul ederek çalışmaları yürütmemiz gerekiyor."

'YIKILAN EVLER 99 ÖNCESİ'

Depremde yıkılan evlerin çoğunun 99 depreminden öncesine ait olduğunu savunan Erdoğan, deprem bölgesindeki çadırlarında tamamen kaldırıldığını söyledi:

"Bilhassa 1999 depremi öncesinde mevzuata göre yapılan binaların durumu gerçekten vahimdir. 6 Şubat depreminde yıkılan depremlerin çoğu 99 öncesidir.

Artık çadır yok. Çadırları tamamen kaldırdık, konteynera dönüştürdük.

Yaptığımız kira yardımından yaklaşık 327 bin hanedeki 1 milyon 310 bin vatandaşımız yararlandı. Bugüne kadar 6 milyar 276 milyon lira kira yardımı ödemesi gerçekleştirdik.

Destek, taşınma, vefat, enkaz, yıkım ve diğer başlıklar altında depremzedelerimize 82 milyar lira mali yardımda bulunduk."

LİBYA'DA SEL FELAKETİ

Libya'daki sel felaketine değinen Erdoğan, "Toplam 122 aracı üç gemi ve üç uçakla Libya'ya ulaştırıyoruz" dedi:

"Gerek Libya makamlarının açıklamaları gerekse bizim sahadan aldığımız bilgiler, şu an 12 bin olan vefat sayısının daha da artacağını gösteriyor. Bütün imkanlarımızla oradayız." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar