Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'uyuşturucu' tepkisi: Haramı helali bilen bir iktidarı lekeleyemezsin

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'uyuşturucu' tepkisi: Haramı helali bilen bir iktidarı lekeleyemezsin
Polis Akademisi mezuniyet töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun "Uyuşturucu baronları İstanbul'da fink atıyor" sözlerine yanıt verdi: Haramı helali iyi bilen bir iktidarı bu şekilde lekeleyemezsin, aynaya bak kendinde ara.

Artı Gerçek- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polis Akademisi Polis Amirleri Eğitimi Merkezi 6. Dönem Mezuniyet Töreni'nde konuştu. Türkiye'deki uyuşturucu trafiğinin arttığına yönelik sözlerini tekrarlayarak "Uyuşturucu baronları İstanbul'da fink atıyor" diyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Erdoğan'ın hedefindeydi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Geçtiğimiz 7 yılda akademi bünyesinde yetiştirdiğimiz 18 bin 398 komiser yardımcımız, 28 bin 742 çarşı mahalle bekçimizle emniyet teşkilatımızı güçlendirdik. Teşkilatın insan gücünü akademik olarak da tahkim ettik. Hizmet içi eğitimlerle polislerimizin çağın ihtiyaçları, teknolojik donanımı, teknik yöntemlerine uygun bilgi ve becerilere sahip olmasını sağladık. Türkiye emniyet teşkilatında da kendi insan gücü bu ihtiyacını karşılamanın ötesinde gönül coğrafyasındaki kardeşlerine model olan, onların eğitim ve öğretimine katkı veren bir kurumdur.

Asıl üzerinde yoğunlaştığımız alanlardan biri gençlerimizin terör ve uyuşturucu belalarına karşı korunmasıdır. Ne terör örgütlerine, ne uyuşturucu baronlarına ne sapkın akımlara kaptıracağımız tek bir evladımız var. Siyasetin içinde olup da hükümetimizi, iktidarımızın cari açığını uyuşturucu kaynaklarından gelir elde edip de kapatacağını zavallılara bir sözüm var onu yarın söyleyeceğim. Haramı iyi biliriz, helali iyi biliriz. Haram size kalsın ey siyasiler, bunu da böyle bilin.

CHP'nin güvenlik güçlerimize attığı bu iftirayı cevaplandırmak Cumhurbaşkanlığı sorumluluğun gereği olarak gördüğüm için değinmek zorundayım. Şu anda siz kalkıp da Güneydoğu'da, doğunun değişik yerlerinde uyuşturucu köklerini toplamak suretiyle bu mücadeleyi veren emniyet teşkilatıma bu tür hakarette, iftirada bulunamazsınız. Bu tür uyuşturucu köklerini toplayan teşkilat işte karşımda. Böyle bir teşkilatı nasıl olur da Türkiye cari açığını uyuşturucu satmak yoluyla kapatıyor dersiniz. Bu ne insafsızlıktır.

Yarın grup konuşmamda çok daha geniş bir şekilde yapacağım. Haramı, helali gayet iyi bilen iktidarı bu şekilde lekeleyemezsin, onu sen aynaya bak kendinde ara. Polisiyle, jandarmasıyla, sahil güvenliğiyle emniyet güçlerimizin canları pahasına yürüttüğü uyuşturucu ile mücadelesini yalanlarla hiçe sayamazsınız.

Amacımız milletimizin her bir ferdine, vatandaşı olmakla gurur duyduğu bir ülkede yaşadığını hissettirmektir."

Öne Çıkanlar