Erdoğan'dan Rojava seçimi mesajı: Harekete geçmekten çekinmeyiz

Erdoğan'dan Rojava seçimi mesajı: Harekete geçmekten çekinmeyiz
Kuzey ve Doğu Suriye'deki yerel seçim çağrısını hedef alan Erdoğan, müdahale mesajı verdi. Erdoğan, "Oldubittiyle karşılaşmamız halinde harekete geçmekten çekinmeyiz" dedi.

Artı Gerçek - EFES-2024 askeri tatbikatını izleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin şu anda dünyadaki çatışmaların ve siyasi krizlerin en yoğun olduğu coğrafyada bulunduğunu belirten Erdoğan, Rusya-Ukrayna Savaşı, Kuzey ve Doğu Suriye'deki Rojava özerk yönetiminin 11 Haziran için yaptığı yerel seçim çağrısı ve İsrail-Gazze savaşına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

TATBİKATA 45 ÜLKE KATILIYOR: Bu yılki tatbikatımıza 45 farklı ülkeden 2 bine yakın dost, personel katılıyor. 2 yıl önce gerçekleştirdiğimiz tatbikata katılan ülke sayısı 32. Tatbikata olan ilgi arttı. Toplam 11 bin askeri personelin katılımıyla destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Envantere yeni giren yerli ve milli sistemleri tatbikatta kullanma fırsatı buluyoruz. 33 farklı silah, araç ve sistemin ilk denemesini yapacağız. Tatbikatta hiçbir ülke hedef alınmıyor.

YENİ AÇILIMLARLA YOLA DEVAM EDECEĞİZ: Türkiye'nin çıkarlarına saygı duyan, bizimle işbirliğini geliştirmek isteyen herkesle diyaloğa, temasa, bağlarımızı kuvvetlendirmeye hazırız. Son dönemde dostlarımızın sayısını çoğaltmak amacıyla pek çok önemli adım attık. İnşallah yeni açılımlarla yolumuza devam edeceğiz.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI: Türkiye, küresel gelişmelerin uzağında yer alan bir ülke değildir. Şu an dünyadaki çatışmaların, siyasi krizlerin en yoğun olduğu coğrafyada bulunuyoruz. Karadeniz'den komşularımız olan Rusya-Ukrayna arasında olan savaş 3. yılına girdi. Adil bir barışı tesis etmeyi amaçlayan çalışmalarımız savaş lobileir tarafından engellendi. Bölgemize ve dünyaya ekonomik maliyeti günden günden artan bu savaşın ne zaman sone ereceğini kimse bilmiyor.

HAREKETE GEÇMEKTEN ÇEKİNMEYİZ (Suriye'de yerel seçim çağrısı): Suriye'de halen kaos ve istikrarsızlık hakim. Terör örgütünün, halk oylaması bahanesiyle ülkemizin ve Suriye'nin toprak bütünlüğüne yönelik mütecaviz eylemlerini yakından takip ediyoruz. Türkiye, güney sınırlarının hemen ötesinde Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde bölücü örgütün bir teröristan kurmasına asla izin vermeyecektir. DAEŞ üzerinden ne yapılmak istendiğini, bölgemizde nasıl bir oyun oynandığını çok iyi biliyoruz. Biz bu hokkabazlıklara kanmayız, prim vermeyiz. Söz konusu ülkemizin toprak bütünlüğü ve milletimizin güvenliği olunca kimseyi dinlemeyiz, hiçbir tehdide boyun eğmeyiz. Oldubittiler karşısında daha evvel ne yapılması gerekiyorsa yaptık, aynı durumla karşılaşmamız halinde harekete geçmekten çekinmeyiz.

İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARI: 7 Ekim'den beri 36 binden fazla masum insan katledildi. 2,3 milyon insan göçe zorlandı. Gazze yaklaşık 8 ay içinde devasa bir harabeye döndü.
Önceki gün mülteci kampına düzenlenen hava saldırısı artık insanlığın bittiği noktaydı. Savaşın da bir hukuku, sınırı ve ahlakı vardır. İsrail'in zulmü karşısında tarihin doğru tarafında yer alarak Filistin'i tanıyan ülkelere teşekkür ediyoruz. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar