Eski Emniyet Müdürü, Hizbullah'ı anlattı: Domuz bağını gördüm, devletin arşivinde bunlar hep

Eski Emniyet Müdürü, Hizbullah'ı anlattı: Domuz bağını gördüm, devletin arşivinde bunlar hep
Eski Emniyet Müdürü Adil Serdar Saçan, Hizbullah ile ilgili tanıklıklarını anlattı. Saçan, ‘Domuz bağıyla insanları öldürürken görüntüye kaydettiler. Ben bunları bizzat izledim’ dedi.

Artı Gerçek - Eski Emniyet Müdürü Adil Serdar Saçan, AKP listelerinden seçime gireceği açıklanan HÜDA PAR hakkında konuştu. Saçan, “Domuz bağıyla infaz ettiler insanları. Domuz bağıyla insanları öldürürken görüntüye kaydettiler. Ben bunları bizzat izledim. Devletin arşivinde bunlar hep” dedi.

‘CİNAYETLERİN BÜYÜK BÖLÜMÜ FAİLİ MEÇHUL KALDI’

Cumhuriyet’ten Rıfat Kırcı’ya konuşan Saçan, Hizbullah’ın 1990’lı yılların sonlarına doğru yaptığı şiddet eylemleri anlattı. Saçan şunları söyledi:

“İşadamları kaçırılıyor, ağır işkencelerle sorgulanıp öldürülüyorlardı. Çok sayıda kadın öldürüldü. Güneydoğu’da 2000’in üzerinde insan PKK’li ya da karşıt görüş diye enselerine tek kurşun sıkılarak infaz edildi. Cinayetlerin büyük bölümü faili meçhul kaldı. Küçümsenecek bir örgüt değil. Sonra birden kayboldular. Liderleri Hüseyin Velioğlu Beykoz’daki çatışmada ölünce çözüldüler. Bunlar olmamış gibi gösteremezler.”

‘İNSANLARI DİRİ DİRİ DOMUZ BAĞI YAPIP EZİYETLE ÖLDÜRDÜLER’

“Domuz bağıyla infaz ettiler insanları. Domuz bağıyla insanları öldürürken görüntüye kaydettiler. Ben bunları bizzat izledim” diyen Saçan, şunları kaydetti:

“Devletin arşivinde bunlar hep. Beykoz operasyonunda ele geçen dijital materyaller içerisinde bunlar hep var. Biz o zaman terör, istihbarat ve organize birlikte çalışmıştık. Görüntüleri net bir şekilde hatırlıyorum. İnsanları diri diri domuz bağı yapıp eziyetle öldürdüler. Gözümüzün önünde olan şeyler bunlar.”

‘ARŞİVLERİ YOK EDİYORLAR’

HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakı’na katılmasına tepki gösteren, Saçan, konuşmasına şöyle devam etti:

İsimler, nereden eğitim aldıkları, kimlerle iletişimde oldukları belli. İsim isim belli adamlar mahkûm oldu. Bir de bunların en önemli işi arşiv silmek. Çünkü bunların büyük çoğunluğu suça bulaşmış. Bir olay oluyor, polisin uyuşturucudan kaydı var. Batılı bir ülkede İçişleri Bankalığı hatta hükümet istifa eder. Bir dönem ülkede Hizbullah terörü varsa buna yok denemez.”(Kaynak)

Öne Çıkanlar