Gültan Kışanak tahliye edildi: Dışarıda olmanın tek başına özgürlük olmadığını biliyorum

7 yılı aşkındır tutuklu bulunana ve azami tutukluluk süresini 6 ay önce dolduran Gültan Kışanak, Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildi. Kışanak, "Dışarıda olmanın tek başına özgürlük olmadığını biliyorum" ifadelerini kullandı.

Artı Gerçek - Gültan Kışanak 7 yılı aşkın süredir tutuklu bulunduğu Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildi. tahliyesinin ardından ilk kez cezaevi önünde konuşan Kışanak, "Dışarıda olmanın tek başına özgürlük olmadığını biliyorum" ifadelerini kullandı.

IŞİD’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014’te gerçekleştirilen eylemler gerekçesiyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 18'i tutuklu 108 kişinin Sincan 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı Kobanê Davası'nda bugün karar açıklandı.

Karar'da 11 kişi hakkında beraat kararı verilirken arasından Gültan Kışanak'ın da olduğu beş kişinin ise tahliye edilmesine karar verildi.

2016 yılında 15 Temmuz komisyonunda dinlendikten sonra Diyarbakır’a dönerken uçakta gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Kışanak, kararın ardından yazılan müzekkere sonucu 7 yılı aşkındır bulunduğu Kandıra 1 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildi.

690x390cc-gultan-kisanak-tahliye1.jpeg

Cezaevi önünde kısa bir konuşma yapan Kışanak, "Dışarıda olmanın tek başına özgürlük olmadığını biliyorum. Hukukun, adaletin, barışın olmadığı yerde özgürlüğü ne yazık ki doyasıya teneffüs edemiyoruz" dedi.

Kışanak ilk açıklamasında, "Arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuşamadılar. Bu nedenle hepimiz çok buruk bir durumdayız. Figen başkanın çok çok selam ve sevgileri vardı" ifadelerine de yer verdi.

Kışanak'ın açıklaması şöyle:

“Bugün Kobanê Kumpas davasında ne yazık ki kumpası devam ettiren bir karar çıktı. Arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuşamadılar. Bu nedenle hepimiz çok buruk bir durumdayız. Figen başkanın çok çok selam ve sevgileri vardı. Bizim aslında tahliyeye değil özgürlük ve barışa ihtiyacımız var. Umarım hep beraber bu ülkede sorunları özgürlük temelinde çözecek bir mücadeleyi birlikte yürütüp kazanacağız. Mesele tahliye olmak değil mesele bu ülkenin sorunları çözebileceği bir ortamı yaratmak. Kadınların, halkların, inançların özgür olduğu, kimliklerin ve dillerin sorun olmadığı bir ülkede yaşamak istiyoruz. İçeride ya da dışarıda özgür yaşamak istiyoruz. Dışarıda olmanın tek başına özgürlük olmadığını biliyorum. Hukukun, adaletin, barışın olmadığı yerde özgürlüğü ne yazık ki doyasıya teneffüs edemiyoruz. Bütün Türkiye için halklar için kadınlar için çocuklar için özgür bir gelecek istiyorum.”

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar