İl başkanlığına saldırı ile ilgili Akşener'den ilk açıklama

İl başkanlığına saldırı ile ilgili Akşener'den ilk açıklama
İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na düzenlenen saldırı ardından Meral Akşener'den ilk açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bir televizyon programındaki "dikkat et kendine" sözlerini hatırlatan Akşener, Recep Bey! eğer geleceksen, sen gel" dedi.

Artı Gerçek - İYİ Parti'nin İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik saldırı sonrasında Meral Akşener'den ilk açıklama geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir televizyon programında kullandığı "dikkat et kendine" sözlerini hatırlattı ve şöyle dedi.

"Devri iktidarınızda; evime, dava arkadaşlarıma yönelen tüm saldırılar cezasız kalmıştı. Bugün de İstanbul İl Başkanlığımıza silahlı saldırı düzenlendi Recep Bey! Tehditlerini vazife bilerek üzerimize gelen kurşunları çek; eğer geleceksen, sen gel"

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 24 Mart günü Hatay'ın İskenderun ilçesinde deprem konutları ve Defne Yeni Devlet Hastanesi temel atma törenine katılmıştı. Törende dökülen betonun temel olmadığına dair görüntüler sosyal medyada gündem olurken gazetecilerin bölgeden bildirdiğine göre, dökülen beton kaldırılmıştı. Alanda hastane inşaatı çalışmasının olmadığı da belirtilmişti.

Konuya ilişkin partisinin grup toplantısında konuşan Akşener şöyle demişti:

"Yıllarca, büyük büyük konuşup; ‘Ben, temel atma törenlerine katılmam, ben biten işin, açılışını yaparım’ diyecek kadar, şişmiş bir egonun, balon gibi öterek sönüşünün, ibretlik vesikasından bahsediyorum. Bu fevkalade parlak, bir o kadar da, cüretkar arkadaşlarımız; Boş araziye beton döküp, ‘Hastane temeli atıyoruz’ diye, Türkiye’ye yutturmaya kalktılar. Evet yanlış duymadınız. Boş araziye, bir demir kafes koymuşlar. Görseniz, çocuk havuzu kadar. Üstüne de, mikserden beton döktüler. Saray medyasının, köpürteceği kadar da görüntü alıp, servis ettiler. Alın size, AK Parti usulü, temel atma töreni. Güler misin, ağlar mısın? Şu ciddiyetsizliğe bakar mısınız? Kelimelerin kifayetsiz kaldığı, şu şuursuzluğa, bir bakar mısınız? Nitekim artık, bu iktidarın, tüm işleri de, aynı bu sahte temel atma töreni gibi… Hiçbir şey umurlarında değil. Yüzleri kızarmıyor, utanmıyorlar. Göz göre göre yalan söylemekten, hiç mi hiç gocunmuyorlar. Palavralara, masallara sığınmadan, tek bir cümle bile kuramıyorlar. Yazık ki ne yazık…"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında İYİ Parti lideri Meral Akşener'e cevap vererek, "İP'in Başkanı çıkmış inşaatlara 'çukur' diyor. Hayatında inşaat görmemiş. Biz bir şeye yapıyoruz dersek biz bunu yaparız Meral Hanım. Bizim adımıza dikkat et. Benim adım Tayyip, soyadım da Erdoğan. Erdoğan'a da dikkat et. Tayyip ismine de dikkat et. Konuşurken buna göre konuş. Yalanla dolanla iş yapma. Yanlış yere kafanı çarpıyorsun. Beni kendinle uğraştırma" ifadelerini kullanmıştı.
Cevap veren Akşener de sosyal medya hesabından “Giderayak seni çok gergin gördüm Recep Bey. Akşamları papatya çayı iç, iyi gelir” dedi.

Öne Çıkanlar