Irak Savunma Bakanı Abbasi, hava harekatı ile eş zamanlı olarak Ankara'yı ziyaret ediyor

Irak Savunma Bakanı Abbasi, hava harekatı ile eş zamanlı olarak Ankara'yı ziyaret ediyor
Irak Savunma Bakanı Al Abbas, TSK'nin Ankara'daki canlı bomba saldırısı sonrasında hava harekâtını yoğunlaştırdığı bir dönemde Türkiye'yi ziyaret etti. MSB'den yapılan açıklamaya göre, Bakan Güler ile Abbasi "daha ileri" işbirliğini ele aldı.

Artı Gerçek - Ankara'da İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün önünde geçen pazar düzenlenen canlı bomba saldırısının ardından Türkiye'nin Irak'taki hava saldırıları devam ederken, Bağdat'tan dikkat çekici bir ziyaret gerçekleşti. Irak Savunma Bakanı Thabit Mohammed Al Abbas, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler'in davetlisi olarak Ankara'ya resmi ziyaret düzenledi. Güler ve Abbas'ın baş başa görüşmesinde ve heyetler arası görüşmelerde, ikili ilişkiler ele alındı.

MSB'den yapılan açıklamaya göre, iki bakan bölgesel askerî ve savunma sanayisi alanında iş birliğini görüştü. MSB açıklamasında, "Başta terörle mücadele ve hudut güvenliği olmak üzere atılabilecek müşterek adımlarla, iş birliğinin daha da ileri taşınmasının önemi ifade edildi" denildi.

Abbas'ın ziyaretinin, TSK'nin Ankara'daki saldırıyı gerekçe göstererek Irak'taki sınırötesi hava saldırılarını yoğunlaştırdığı bir döneme denk gelmesi dikkat çekti. Bağdat yönetimi, söz konusu saldırıları hafta başında kınamıştı. Dün ise Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Ankara'daki saldırıyı düzenleyenlerin "Suriye'den geldiklerini" söyleyerek "Irak ve Suriye’de PKK/YPG’ye ait olan bütün tesisler bundan sonra topyekûn meşru hedeftir" ifadelerini kullanmasını ardından MSB'den de "Irak’ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara, Kandil ve Asos bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine 4 Ekim saat 19.00’da hava harekatları icra edilmiştir" açıklaması gelmişti.

Suriye Demokratik Güçleri ise saldırının Suriye'den Türkiye'ye giren kişilerce düzenlendiğini reddetmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar