İYİ Parti il başkanlığına saldırı: AKP Sözcüsü hem saldırıyı hem Akşener'i kınadı

İYİ Parti il başkanlığına saldırı: AKP Sözcüsü hem saldırıyı hem Akşener'i kınadı
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik saldırı ile ilgili "Siyaset kurumuna dönük her türlü taciz ve saldırının karşısındayız" dedi. Çelik, Meral Akşener'in açıklamalarına da 'provakatif dil" diyerek tepki gösterdi.

Artı Gerçek - İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan silahlı saldırı sonrasında AKP Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, hem saldırıyı hem de saldırı sonrasında İYİ PArti lideri meral Akşener'in açıklamalarını kınadı.

Çelik, saldırı için de Akşener'in sözleri için de "provokasyon" nitelendirmesinde bulundu ve şöyle dedi:

"Siyaset kurumuna dönük her türlü taciz ve saldırının karşısındayız. Hiçbir provokasyon ve saldırı amacına ulaşamaz."

"Sn Akşener’in bu saldırıdan sonra Sn Cumhurbaşkanımızı suçlayan açıklaması ise sorumsuz ve provokatif bir yaklaşımdır. Sn Akşener’in Sn Cumhurbaşkanımıza dönük kullandığı yakışıksız ve provakatif dili kınıyoruz.

AKP'DEN ZİYARET

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı düzenlenmesinin ardından geçiş olsun ziyaretinde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kabaktepe şunları söyledi:

"Hakikaten çok müessif bir hadise. Şiddetli bir şekilde kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Amasız ve fakatsız, bu ve benzeri terör hadiselerinin, şiddet hadiselerinin karşısında durmaya devam etmemiz lazım, devam edeceğiz. Bugün İYİ Parti’mize İstanbul’da gerçekleştirilen bu terör saldırısı, hain saldırı hakikaten en derin bir şekilde hepimizi üzdü. Üzüldük kelimesi ile ifade etmek yetersiz kalıyor. Hem demokrasimize hem birliğimize, hem kardeşliğimize, demokrasi hayatımızın varlığının göstergesi olan partilerimize bu ve benzeri saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz. Bunu kınamanın ötesinde; bunu hem davranışlarımızla hem sözlerimizle kınamaya devam edeceğiz"

Öne Çıkanlar