İYİ Parti'den Azerbaycan'ın başlattığı askeri operasyona destek

İYİ Parti'den Azerbaycan'ın başlattığı askeri operasyona destek
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’da başlattığı askeri operasyonu destekleyen açıklamasında, "Toprak bütünlüğünü sağlamaya yönelik bu haklı operasyonun başarıyla tamamlanmasını diliyoruz" dedi.

Artı Gerçek - İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, Azerbaycan'ın salı günü Dağlık Karabağ bölgesinde "terörle mücadele faaliyetleri" amacı taşıdığını duyurduğu askeri operasyonla ilgili açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından İYİ Parti olarak kardeş Azerbaycan'ın yanındayız" mesajı veren Zorlu'nun açıklaması şöyle:

“Azerbaycan’ın Karabağ’da başlattığı antiterör operasyonunu dikkatle takip ediyoruz. Bir süredir Ermenistan tarafının Hankendi üzerinden provokasyonları ve yeni bir fiili durum yaratma girişimi devam ediyordu. Son olarak bugün de Azerbaycan mevzilerine ateş açıldı. Bunun üzerine Azerbaycan toprak bütünlüğünü sağlamak ve 10 Kasım 2020 tarihli ateşkes anlaşmasındaki hükümlerin yerine getirilmesi için Karabağ'daki silahlı ayrılıkçılara karşı anti terör operasyonu başlattığını duyurdu. Azerbaycan’ın 2.Karabağ Savaşında kazandığı zaferin ardından toprak bütünlüğünü sağlamaya yönelik bu haklı operasyonun başarıyla tamamlanmasını diliyor ve artık bölgede barış ve istikrarın sağlanabilmesi için Zengezur Koridoru dahil tüm yükümlülüklerin yerine getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. İYİ Parti olarak bu haklı mücadelesinde kardeş Azerbaycan’ın yanındayız.”

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan Salı günü Dağlık Karabağ bölgesinde "terörle mücadele faaliyetleri" başlatarak amacının "anayasal düzeni yeniden tesis etmek" ve "Ermeni askeri oluşumlarını bölgeden çıkarmak olduğunu" söylemişti. Dağlık Karabağ bölgesindeki insan hakları ombudsmanı Azerbaycan ordusunun saldırılarında iki sivilin öldüğünü ve 23 sivilin yaralandığını açıkladı. Ombudsman Gegham Stepanyan, yaralanan sivillerden en az sekizinin çocuk olduğunu da söyledi.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Dağlık Karabağ'a yönelik askeri operasyon başlatan Azerbaycan'ı "etnik temizlik çabasıyla" suçladı. Fransa ve Avrupa Birliği de Azerbaycan'a saldırıları hemen durdurma çağrısı yaptı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar