İYİ Parti’den, istifa eden Hatipoğlu’na: Başka partiye geçerse hakkımızı helal etmeyiz

İYİ Parti’den, istifa eden Hatipoğlu’na: Başka partiye geçerse hakkımızı helal etmeyiz
AKP'ye geçeceği konuşulan Nebi Hatipoğlu'nun İYİ Parti'den istifa etmesinin ardından İYİ Parti İl Teşkilatı açıklama yaptı. İYİ Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın, "Başka bir partiye geçecekse ben hakkımı kimseye helal etmem" dedi.

Özge ZAİM


ESKİŞEHİR - İYİ Parti Eskişehir İl Teşkilatı, milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun partilerinden istifa etmesinin ardından bugün basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Serdar Ulucan, İYİ Parti'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Aydın, İYİ Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Emine Edizgil ile partililer katıldı.

'İYİ PARTİ İLK DEFA SIRTINDAN HANÇERLENMEDİ'

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Serdar Ulucan, Hatipoğlu’nun milletvekilliğinden de istifa etmesini istedi. Ulucan, "İYİ Parti ilk defa sırtından hançerlenmedi, son da olmayacak. Sayın Nebi Hatipoğlu’nun da siyasi etik gereği, kendisine oy veren 88 bin Eskişehirli hemşerimiz, kendisi ile birlikte çalışan partilerimiz, destek olan genel başkan yardımcılarımızla birlikte, yemin ettiği milletvekillerimiz ve ilçe başkanlarımızla helalleşmeli, eğer bir kişiden bile helallik alamıyorsa da milletvekilliğinden istifa etmesi kendisi için en uygunu olacaktır" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINI MI İSTEDİ?

Bir gazetecinin Hatipoğlu'nun adının İYİ Parti'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında geçtiğini hatırlatarak istifasının arkasında adaylığının kabul edilmemesinin olup olmadığını sorması üzerine İYİ Parti'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Aydın, "Kendisi seçilmiş milletvekilimiz olduğu için onun adının geçmesi kadar doğal bir şey yoktu. Fakat bu son süreçlerde yaşananlar bizim parti içinde yaşadığımız ve dışarıya yansıtmadığımız konular buraya kadar getirdi. Kendisiyle ilgili genel merkez böyle bir karar vermediğini açıkladığında sebep olmuştur, olmamıştır o artık kendi bileceği bir konu. Bizim için konu bugün itibariyle kapanmıştır" yanıtını verdi.

'BAŞKA PARTİYE GEÇERSE HAKKIMI HELAL ETMEM'

Aydın, Hatipoğlu’nun istifasıyla ilgili ise "Eğer ki Sayın vekil ‘ben bağımsız kalacağım, aldığım oyların da hakkını Meclis'te bağımsız olarak savunacağım' derse ben buna saygı duyarım fakat başka bir partiye geçecekse, onu başka bir parti seçtirmediği için milletvekilliği sıfatıyla geçmesini doğrubulmuyorum. Takdir kendisinin fakat böyle bir durumda ben şahsi hakkımı kimseye helal etmem" diye konuştu. Bunun üzerine partililer de "hakkımızı helal etmiyoruz" dedi.

'KİMSE BİZİ DURDURAMAZ, BU İSTİFA DA'

İYİ Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Emine Edizgil de, "Biz vekilimizin her zaman arkasında olduk. Biz öyle bir partiyiz ki içimizde kavgalar olsa da kenetlenip dimdik ayağa kalkarız. Biz
yolumuza devam edeceğiz. Kimse bizi durduramaz. Bu istifa da durduramayacak" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, partisi ile görüş ayrılığı yaşadığını söyleyerek İYİ Parti'den istifa etti. Hatipoğlu, 14 Mayıs seçimlerinin ardından İYİ Parti'nin AKP ve MHP ile ittifak yapması gerektiğini savunmuştu.

Hatipoğlu’nun, "Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yaşlandı. Yeni dönemde Eskişehir'e ne verebilir? Seçimde CHP'den sadece köstek gördük. Her alanda nobran tavırla karşılaştık. CHP-İYİ Parti işbirliğinde kaybeden hep biz oluyoruz. O yüzden, bence Eskişehir'de partimiz, AKP-MHP adayını desteklerse sonuç tartışmasız galibiyet olur ve Eskişehir için de hayırlısı budur" sözleri İYİ Parti içinde tartışmalara neden olmuştu.

Öne Çıkanlar