İyi Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu: Pozisyonum partime yük olmaya başlamıştı

İyi Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu: Pozisyonum partime yük olmaya başlamıştı
Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıkarak İYİ Parti'den istifa eden Ağıralioğlu, "Pozisyonum partime yük olmaya başlamıştı" dedi. Ağıralioğlu'nun "İyi Parti hakarete uğramış, ithama uğramış insanların partisidir" sözleri dikkat çekti.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının 'Altılı Masa'ya dayatıldığını' iddia ederek İyi Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Siyasi mücadelem içinde partim ve partimin aidiyet duyduğu bu pakt içindeki pozisyonum partime yük olmaya başlamıştı" dedi. Ağıraliaoğku, "İstifam böyle bir duyguyu barındırıyor" diye konuştu.

Basın açıklaması yapan Ağıralioğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

'PARTİMİN MUTABIK KALDIĞI SİYASİ ZEMİNİ GÖLGELER HALİNE GELDİM'

"Siyasi mücadelem içinde partim ve partimin aidiyet duyduğu bu pakt içindeki pozisyonum partime yük olmaya başlamıştı. İstifam böyle bir duyguyu barındırıyor. Cumhurbaşkanlığı ortak adaylığı iradesine imza atmadım, partimin oldu bitti ile karşı karşıya bırakılıp, emeklerin 3-5 günde heba edilmesine itiraz ettim. Dayatmayı kabul edilemez bulduğumu ifade ettim. Adaylığa da başvurmadım. Benim için erdemli olan buydu. Erdemli ve zorunlu olan kısmı şurasıdır, açıklamalarımla partimin mutabık kaldığı siyasi zemini gölgeler haline geldim.

'YANLIŞA DAYI DİYECEK ADAM DEĞİLİM'

Ben köprüyü geçmek için bir yanlışa dayı diyecek adam değilim. Kuralsız, ahlaksız, ilkesiz, ölçüsüz kazanmaktansa; mertlikle kaybetmeyi yeğleyen siyasi dili önceledim.

Bize dayatılan, bu dayatmanın akabinde memleketin en müstesna makamlarının şantaja maruz kaldığı gerçeğinin beni mecbur ettiği kararı verdim.

İyi Parti ile olan siyasi beraberliğimi nihayete erdiriyorum. Nihayete erdirdiğim şey, İyi Parti'nin kırmızı çizgisi olarak bildiğim şeyler. Kem söz etmem, arkadaşlarımdır. Haklarını ihlal etmem ama onlara kudret dilerim. Görev değişikliklerinden sonra aldığım tutumlar ortadadır. 3-4 kere görev değişikliğine maruz kaldım, bazılarının haberini basından öğrendim. Ben basından görev değişikliğimi öğrendiğim iki seferde, kendimi çok değersiz hissettim.

'İYİ PARTİ HAKARETE UĞRAMIŞ İNSANLARIN PARTİSİDİR'

Genel Başkandan pazartesi günü randevu istedim. Böyle bir hassasiyet taşıyordum. Nihayetinde yol beraberliğimiz oldu. Görevleri yaparken de milletimizi utandırmadığımı, partililere yük olmadığımı düşünüyorum. Hiçbir mevkide ne milletimin ne partideki arkadaşlarımın utancı olmadım. Elimden geldiği kadar her şeyin en iyisini yapmaya çalıştım. İyi Parti hakarete uğramış, ithama uğramış insanların partisidir. "

Öne Çıkanlar