Kılıçdaroğlu'ndan eğitim mesajı: Saray iktidarı eğitim alanını siyasallaştırma gayreti içerisine girdi

Kılıçdaroğlu'ndan eğitim mesajı: Saray iktidarı eğitim alanını siyasallaştırma gayreti içerisine girdi
2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle mesaj yayımlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, iktidarın eğitim politikalarını eleştirdi: Saray iktidarı, bu sorunları çözmek yerine eğitim alanını siyasallaştırma gayreti içerisine girmiştir.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün başlayan 2023-2024 eğitim-öğretim yılına ilişkin sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı. İktidarın eğitim politikalarına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, okulların birçoğunun hazırlanamadığını belirtti.

Deprem bölgesini de gündemine alan Kılıçdaroğlu, "Deprem bölgesinde çocuklarımızın bir kısmı öğretmenlerine, öğretmenlerimiz de öğrencilerine henüz kavuşamamıştır" dedi. Kılıçdaroğlu, yanlış ekonomi politikaları nedeniyle okula başlama maliyetlerinin arttığını ve bu nedenle ailelerin çaresizlik içerisinde olduğunu söyledi. Eğitim sorunları üzerinden iktidarı eleştiren Kılıçdaroğlu, "Saray iktidarı, bu sorunları çözmek yerine eğitim alanını siyasallaştırma gayreti içerisine girmiştir" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı şöyle:

"Eğitim alanındaki yanlış politikalar öğrenci, veli ve öğretmenlerimizin daha iyi bir gelecek hayalini yok etmiş, okullarımızın birçoğu maalesef eğitim öğretime hazırlanamamış, öğretmen, yardımcı hizmetli ve güvenlik görevlisi eksiği henüz tamamlanamamıştır.

Deprem bölgesinde çocuklarımızın bir kısmı öğretmenlerine, öğretmenlerimiz de öğrencilerine henüz kavuşamamıştır... Ayrıca uygulanan yanlış ekonomi politikaları nedeniyle okula başlama maliyetleri olağanüstü bir oranda artmış, aileler büyük bir çaresizlik içinde bırakılmıştır.

Eğitim sistemini sorunlar yumağına dönüştüren Saray iktidarı, bu sorunları çözmek yerine eğitim alanını siyasallaştırma gayreti içerisine girmiştir. Tüm bu olumsuzluklarla mücadele etmek zorunda bırakılan öğrenci ve öğretmenlerimize, başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar