Kobanê Davası avukatı Aydın: Yasin Börü'nün ölümü algı için kullanıldı, ikinci kez kurban olarak seçildi

Kobanê Davası avukatı Aydın: Yasin Börü'nün ölümü algı için kullanıldı, ikinci kez kurban olarak seçildi
Kobanê Davası’nda Gültan Kışanak'ın avukatı olan Cihan Aydın, Yasin Börü'nün ölümüne dair suçlamadan tüm sanıkların beraat etmesini değerlendirdi: "Yasin Börü ve bazı kişilerin yaşamını yitirmesi, algı operasyonun parçası olarak kullanıldı."

Artı Gerçek - Kobanê Davası’nda yargılanan siyasetçilerin avukatlarından Cihan Aydın, suçlamaları meşrulaştırmak amacıyla kullanılan ve iktidarın seçim kampanyalarında Kürt siyasetçileri hedef göstermek için sık sık gündeme getirdiği Yasin Börü'nün ölümünün, "algı operasyonun bir parçası" olarak kullanıldığını söyledi. Aydın, "Bu dava sürecinde Yasin Börü ya da yaşamını yitiren birkaç kişi, ikinci kez kurban olarak seçildi" dedi.

Davada "örgüt üyesi olma" suçlamasıyla 12 yıl hapis cezası verilerek tahliye edilen eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak'ın avukatı olan Aydın, Yasin Börü ismi üzerinden siyasetçilerin hedeflendiğini belirterek şöyle dedi:

'ALGI OLUŞTURMA KONUSUNDA DENEYİMLİ BİR REJİM VAR'

"Bu bazı sembol isimler ve bazı işler iktidar tarafından algı operasyonuna dönüştürüldü. Bu dava sürecinde Yasin Börü ya da yaşamını yitiren birkaç kişi, ikinci kez kurban olarak seçildi. Hükümet bu isimler üzerinden toplumu bu davaya rıza gösterme çabasına girdi.

Bu isimlerin yaşamını yitirmesinden gerçekten bir acı da duymadılar, tamamen bunlar siyasal operasyonlara, kumpas davasına ikinci kez kurban edildiler. Bu bir kez daha ortaya çıktı. Gerçek bu değildi. Algı oluşturma, muhalefeti bastırma gibi araçsallık haline getirme konusunda daha önce de deneyimli bir rejim var. Yasin Börü ve bazı kişilerin yaşamını yitirmesi, algı operasyonun parçası olarak kullanıldı."

'KUMPAS, HUKUKİ KIYIM'

Dava sürecini "kumpas" diye niteleyen Aydın, "başından beri davanın siyaseti yeniden dizayn etme, davanın karanlık dehlizlerde planlandığını, Kürt siyasetini saf dışı etmek için yürütüldüğünü" dile getirdiklerini hatırlattı, bu durumun "sadece öngörü ve değerlendirme olmadığını, bunun bütün delilerini ortaya koyduklarını" söyledi. Aydın, açıklanan kararları da "hukuk kıyımı" diye adlandırdı. Aydın, "Hukukçular olarak gerçek adalet sağlanana kadar, müvekkillerimiz özgürlüğüne kavuşana kadar, bu konuda mücadelemiz sürecek" dedi.

'YUMUŞAMA BEKLENTİSİ BOŞA DÜŞTÜ'

Aydın, AKP ile CHP arasında süren, Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan'ın "siyasette yumuşama adımı" olarak nitelendirdiği sürece dair beklentilerin de, Kobanê Davası'yla ortaya çıkan sonuçla boşa düştüğü yorumu yaptı. Aydın, "hükümetin yumuşama algısıyla kendi tahakkümünü sürdürmeyi hedeflediği" yorumu yaptı. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar