Özgür Özel'den Erdoğan'a çağrı: Çeteyle ilişkili hastaneleri bir gecede kamulaştıralım

Özgür Özel'den Erdoğan'a çağrı: Çeteyle ilişkili hastaneleri bir gecede kamulaştıralım
Bebek ölümlerinden sorumlu olan çeteyle ilişkili 19 hastane tespit edildi. CHP Lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "OHAL ilan etmeye gerek yok. Getirin o hastanelerin hepsini bir gecede kamulaştıralım" dedi. Kimsenin güvende olmadığını söyledi.

Artı Gerçek - 'Yenidoğan çetesi', işbirliği halinde olduğu hastanelere yönlendirdiği en az 10 bebeğin ölümünden sorumlu tutuluyor. Soruşturmaya ilişkin savcılık iddianamesinde, bu bebeklere hayati önemdeki ilaçların verilmediği halde verilmiş gibi gösterilerek SGK'den tahsilat yapıldığı, bu durumun da bebeklerin ölümüne neden olduğu anlatılıyor. Ayrıca gerekli olmadığı halde bebeklerin yoğun bakımda tutulması da ölümlere neden olmuş durumda. Çetenin, her bir bebek için günlük 8 bin lira için ölümlere neden olduğu da ortaya çıkmış durumda.

Kan donduran çeteye ve ilişkili olduğu hastanelere bir tepki de CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den geldi.

Özel, akademisyenler, eğitim uzmanları, eğitim sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarından 250 eğitimcinin katılımıyla partisinin düzenlediği 'Eğitim Zirvesi'nde konuştu.

'BEBEKLER BİLE GÜVENDE DEĞİL'

Türkiye'de kimsenin güvende olmadığını anlatan Özel, şunları söyledi:

"Memlekette çocuk okutuyorsun güvende değil, üniversiteye gidiyor güvende değil, evleniyor güvende değil, boşanıyor güvende değil. Takip ediliyor, polise başvuruyor savcıya gidiyor güvende değil. Maalesef yeni doğuyor güvende değil. Hatta ve hatta insanlar bu ülkeye çocuk mu doğurulur? Bu şartlarda çocuk mu doğurulur?' diyor gençler, gidiyor kedi sahibi oluyor o da güvende değil. Sadece özel okul sahibinin, özel hastane sahibinin yatı kotrası Mercedesi güvende. Maalesef çok büyük bir sorunla karşı karşıyayız."

'İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN ŞUNU POMPALIYORLAR'

Özgür Özel, olaya adı karıştığı belirtilen CHP'li bir belediye meclisi üyesi üzerinden partisinin hedef alındığını belirterek, şu açıklamada bulundu:

"Sorumlu bir kaç kalemi kayırarak söylemek isterim ki iktidara müzahir medyaya İletişim Başkanlığı'ndan şunu pompalıyorlar: Bu işin içinde CHP'nin bir belediye meclis üyesi var. Çok arayacaksanız başta söyleyeyim: Bu işin içinde değil, 10 kilometre kenarında duran bir CHP'li varsa onu partide tutan şerefsizdir, namussuzdur. O kadar netiz bu konuda.

'ESKİ SAĞLIK BAKANI'NIN HASTANESİ İŞİN GÖBEĞİNDE'

Bu işin içinde birisi varsa, şu anki Sağlık Bakanı İstanbul İl Müdürüyken -kendini tekrar ihbar ediyor, temize çıkaracak ya- Mayıs 2023'te ilk şikayet gidiyor. Ekim 2024'e kadar geçen sürede hiçbir şey yok. Soruşturmayı yapan savcıyı tehdit edecek kadar bütün bilgilere ulaşmış çete. Dün başından tutulup arabaya sokulana kadar aramızda dolaşıyor caniler, katiller. El kadar bebeği hastane hastane gezdiriyor. Satürasyonunu düşür biraz anasından babasından para koparalım diyor. Bu iş yapılırken eski Sağlık Bakanı'nın hastanesi işin tam göbeğinde. Denetleyecek Sağlık Müdürlüğü'nde oturan kişi şimdi Sağlık Bakanlığı'nın tepesinde. İşin içinde bürokratıyla çalışanıyla dünya kadar bunların atadığı adam var. Oradan bir tane CHP'li bulmuş koca çetede sorumluluğunu örtecek. Valla bir sorumlu aranıyorsa, diyor ya 'Sorumlusu benim ben!'. Böyle yapan sorumlusu. Her imzayı atmayı biliyorsun. Her işi sen biliyorsun. Bu iş olunca kenara çekiliyorsun. İletişim Başkanlığı iki tane isim tespit edecek de sorumluluktan kurtulacak."

'HEPSİNİ BİR GECEDE KAMULAŞTIRALIM'

CHP lideri Özel, konuşmasının ilgili bölümünde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a şöyle seslendi:

"Bu işte Erdoğan'ın sorumluluğu alması gerekiyor, nereye kadar gidiyorsa teker teker çıkarıp en ağır cezaların verilmesi için. Bu işten bir tane çocuğun kapısından girdiği bir tane hastaneyi, 15 Temmuz gecesi nasıl FETÖ'nün bütün hastaneleri, dershaneleri okulları binaları bir gecede kamulaştı... Kardeşim OHAL ilan etmeye gerek yok. Getirin o hastanelerin hepsini bir gecede kamulaştıralım. Özel hastaneymiş. O hastanelerin tamamının bugün ruhsatları askıya alınmalı. Her yere kayyum atıyorsun ya... O hastanelere devlet eliyle kayyum atanmalı. Yasal düzenleme salı günü Meclis'ten oy birliğiyle geçirilmeli. Hadi bakalım hodri meydan."

Öne Çıkanlar