Sancaktepe'nin yeni başkanı Alper Yeğin: 'Jakuzi'nin çok değersiz kalacağı lüksü yakında paylaşacağım

Sancaktepe'nin yeni başkanı Alper Yeğin: 'Jakuzi'nin çok değersiz kalacağı lüksü yakında paylaşacağım
CHP'yen geçen Sancaktepe'nin yeni başkanı Alper Yeğin, kendisinden önceki AKP'li Döğücü'nin lüks makam odası iddiasına ilişkin konuştu: "Jakuzi meselesinin çok değersiz kalacağı lüks ve batırılan belediye hikayesini yakın zamanda sizlerle paylaşacağım."

Artı Gerçek - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kampanya direktörü Necati Özkan'ın, CHP'nin AKP'den aldığı Sancaktepe'de yeni Belediye Başkanı Alper Yeğin'i tebrik için belediye binasına gittiğinde başkanlık katında 'jakuzi' olduğunu söylemesi sonrası başlayan polemik giderek büyüyor.

Son olarak CHP'li Sancaktepe Belediyesi'nin yeni başkanı Alper Yeğin de, lüks makam odasına ve belediye binasında olduğu iddia edilen 'jakuzi'ye yönelik bir paylaşımda bulundu.

Sancaktepe'nin eski AKP'li başkanı AKP'li Şeyma Döğücü'nün iddiayı yalanlayan paylaşımını alıntılayan Yeğin, "Jakuzi meselesinin çok değersiz kalacağı lüks ve batırılan bir belediye hikayesini yakın zamanda sizlerle paylaşacağım" dedi.

'JAKUZİ MESELESİ ÇOK DEĞERSİZ KALACAK'

Yeğin'in paylaşımı şu şekilde:

"Kamuoyuna bilgilendirme; Basında ve sosyal medya da yer alan Sancaktepe haberleri ile ilgili olarak ; Sayın Şeyma Döğücü döneminde Başkanlık katında her hangi bir tadilat işlemi yapılmamıştır. Önceki Belediye Başkanı lüks bir banyo ve belediye başkanının ihtiyacı olmayacak şekilde bir kat tasarlamıştır. Jakuzi meselesinin çok değersiz kalacağı lüks ve batırılan bir belediye hikayesini yakın zamanda sizlerle paylaşacağım. Saygılar.."

NE OLMUŞTU?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun siyasi danışmanlığını yapan Necati Özkan, 31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den CHP’ye geçen Sancaktepe Belediyesi’yle ilgili dikkati çeken iddialarda bulunmuş, yeni başkan Alper Yeğin’i kutlamak için gittiği belediye binasının başkanlık katının 6 bin metrekare olduğunu, katta jakuzi ve 200 metrekarelik mutfak bulunduğunu söylemişti.

Jakuzi iddiaları sosyal medyada da gündem olmuş ve Döğücü dönemindeki lüks makam odası ve harcamalar tepki çekmişti.

Eski Sancaktepe Belediye Başkanı AKP'li Şeyma Döğücü, sosyal medya hesabından iddialara ilişkin açıklama yayınlamıştı.

Döğücü, "Bir anneye, bir kadına iftira atmanın bedelini hem hukuk önünde hem de milletin vicdanında yargılanarak vereceksiniz" ifadesini kullanmıştı.

'HODRİ MEYDAN'

İddiayı ortaya atan Necati Özkan'a tepki göstererek kanıt isteyen Döğücü, şunları yazmıştı:

"Ayrıca mevcut başkana sesleniyorum; jakuzi olduğunu iddia edenlere karşı hemen şimdi başkanlık makamından canlı yayın açarak bu mevzuyu temizlemenizi vicdan ve haysiyetinize havale ediyorum. Hodri meydan."

İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde belediye 31 Mart'taki yerel seçimde el değiştirmişti. CHP'li aday Alper Yeğin yüzde 50,59'la birinci sırada sandıktan çıkarken, Döğücü yüzde 41,46'da kalmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar