Saymaz: Saadet, Gelecek ve DEVA, grup kurma kararı aldı

İsmail Saymaz, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin Meclis’te grup kurma konusunda anlaştığını açıkladı. Saymaz, "Karara varıldı ve iş bitti. 3 parti bundan sonra TBMM'de bir grup olarak temsil edilecekler" dedi

Saymaz: Saadet, Gelecek ve DEVA, grup kurma kararı aldı

Artı Gerçek - CHP listelerinden seçimlere giren DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) grup kurma görüşmeleri 14 Mayıs seçimleri öncesine dayanıyor. Son olarak DEVA ve Gelecek Partisi'nden birleşme sinyalleri gelirken gazeteci İsmail Saymaz, Gelecek Partisi, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi ve Saadet Partisi'nin Meclis’te grup kurma kararı aldığını söyledi.

'MECLİS'TE GRUP OLARAK TEMSİL EDİLECEKLER'

Sözcü TV'de yayınlanan "Sokağın Sözü" programında konuşan İsmail Saymaz, "Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğinde Ali Babacan ve Temel Karamollaoğlu bugün bir araya geldi, akşam buluştular. Kurup kurulması karara varıldı ve iş bitti. Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi grup kurma kararı aldı. 3 parti bundan sonra TBMM'de bir grup olarak temsil edilecekler" dedi.

Grubun hangi parti çatısı altında kurulacağının henüz belli olmadığını belirten Saymaz, "Henüz partinin adı konmamış. Yeni parti mi kurulacak, mevcut partilerden biri mi olacak. Yeni partiden çok mevcut partilerden birinde de birleşilebilir. Demokrat Parti dahil olmadı" diye konuştu.

14 Mayıs seçimlerine CHP listelerinden giren DEVA Partisi 15, Gelecek Partisi 10 ve Saadet Partisi de 10 milletvekili çıkarmıştı. Demokrat Parti'nin ise 3 milletvekili bulunuyor. (HABER MERKEZİ)