Seçimin ardından ilk görüşme: Erdoğan'dan Devlet Bahçeli'ye ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Çayyolu'ndaki konutunda ziyaret etti. Yerel seçimin ardından Bahçeli'yle ilk defa yanyana gelen Erdoğan, saat 15:50'de konuta geldi. Görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü.

Artı Gerçek - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından ilk kez bir araya geldi. İki liderin görüşmesi 15.50 sularında Çayyolu'ndaki konutunda başladı.

İki ismin görüşmesi, yerel seçimlerin ardından tam da Cumhur İttifakı bileşenlerinin karşılıklı atışmalarının yaşandığı bir atmosferde gerçekleşti.

Görüşmede, başta yeni anayasa çalışmaları olmak üzere Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel'le planlanan teması ele alındı.

İki ismin görüşmesinde ayrıca, güncel iç ve dış politika, emekli maaşları ile atanamayan öğretmenler konuları da gündeme geldi. Görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü.

yeni-proje-17.jpg

YEREL SEÇİM SONRASI İTTİFAK İÇİ GERİLİM

31 Mart yerel seçiminde oldukça ağır kayıplar yaşayan AKP içinden çatlar sesler çıkmaya devam ederken bazı AKP'li isimler de faturayı birbirine kesme yarışına girdi. Yine Cumhur İttifakı içerisinde de 31 Mart sonrası karışıklı tartışmalar yaşandı ve karşılıklı suçlamalar ardı ardına geldi.

AKP çevresinden kimi isimler partinin MHP ile olan birlikteliğinden duydukları rahatsızlığı yüksek sesle dillendirmeye başladı.

METİNER: YENİ BİR KÜRT POLİTİKASI OLMAZSA OLMAZ BİR ÖNEME SAHİP

Yeni Şafak yazarı ve eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, Erdoğan ve AKP’nin ‘‘Kürtsüz bırakılmak istendiğini’’ iddia ederek ‘‘Yeni bir çözüm sürecinden bahsetmiyorum. Ama yeni bir Kürt politikası olmazsa olmaz bir öneme sahip’’ demişti.

‘‘Ak Parti ilk kurulduğunda Kürtlerin desteği çok büyüktü. Zaman içerisinde bu destek azaldı’’ tespitinde bulunan Metiner, ‘‘Ak Parti’nin Kürtleri’’ diye tanımladığı Kürt seçmenin 31 Mart yerel seçimlerinde başka bir yönelime savrulduğunu yazmıştı.

ÇELİK: MHP İLE İTTİFAK CİNNET HALİ

AKP'nin kurucularından, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise Serbesiyet’e verdiği röportajda AKP’nin kendini MHP’ye mahkûm ettiğini söyleyerek, MHP ile ittifakı ‘‘cinnet hali’’ olarak tanımlamıştı. “MHP, özgül ağırlığının 20 katı iktidar üzerinde etkiye, yetkiye sahip’’ diyen Çelik, Kürt oylarının kaybedilmesini bu ittifaka bağlamıştı. Çelik, Erdoğan ve yakın çevresine yönelik eleştirilerde bulunarak MHP ile kurulan ittifakın partiye kaybettirdiğini savunmuştu.

Öte yandan Devlet Bahçeli, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Türk varlıklarına çok güçlü bir ilgi var. Yerel halkı enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor" dediği belirtilen açıklamasına tepki göstermişti.

Bahçeli, "Türk milletini 'yerel halk' ifadesiyle değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyetin, son günlerde maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusu olduğunu hiç kimse inkar edemeyecektir" demişti.

Bakan Şimşek, ‘yerel halk’ eleştirileri karşısında sessizliğini bozarak ABD’deki temasları sırasında kullandığı 'locals' kelimesine açıklık getirerek ‘‘Belli ki kötü niyetli çevreler var’’ yorumunda bulunmuştu.

Ayrıca Bahçeli'nin, Ferdi Tayfur'un 'Söyleten Sensin' şarkılı mesajının adreslerinden birisinin de AKP olduğuna dair yorumlar yapılmıştı. (HABER MERKEZİ)

mhp anayasa akp devlet bahçeli Recep Tayyip Erdoğan