Siyasette bu hafta: Dış politikada yeni 'U Dönüşü', kara harekatı sinyali, hakaret davaları

Siyasette bu hafta: Dış politikada yeni 'U Dönüşü', kara harekatı sinyali, hakaret davaları
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2013'teki darbeden sonra pek çok kez "katil" dediği Mısır Devlet Başkanı Sisi ile tokalaştı, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşebileceğini söyledi.... Suriye ve Irak'ın kuzeyine askeri harekat... Hakaret davaları...

ERDOĞAN’DAN KILIÇDAROĞLU’NA TAZİYE MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, 68 yaşında vefat etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kardeşinin vefatı dolayısıyla taziyelerini iletti. Erdoğan, "Kardeşiniz Celal Kılıçdaroğlu’nun vefatının derin bir üzüntüyle öğrendim. Celal Beye Allah’tan rahmet, size ve tüm aile üyelerine başsağlığı dilerim" mesajını paylaştı.

ERDOĞAN 'KATİL' DEDİĞİ SİSİ İLE SELAMLAŞTI

Mısır'da Müslüman Kardeşler iktidarına Sisi liderliğindeki ordunun darbe yapması ve yönetimi ele geçirmesinden sonra Türkiye ve Mısır arasında liderler düzeyindeki ilk buluşma Katar'da gerçekleşti. 2022 FIFA Dünya Kupası'nın açılışı dolayısıyla liderlere verilen resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi bir araya geldi. Erdoğan, Sisi ile gülümseyerek el sıkıştı.

ERDOĞAN’DAN HAVA SALDIRILARI İLE SINIRLI KALINMAYACAK MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'da 2022 FIFA Dünya Kupası törenine katıldıktan sonra Türkiye'ye dönerken beraberindeki gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Rojava ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi topraklarındaki hava saldırıları için, "Ne Biden’la ne Putin’le herhangi bir görüşme yapmış değiliz" dedi, karadan girme sinyali verdi. Erdoğan ayrıca Sisi ile süreci ileri taşımak istediğini söyledi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN ARAŞTIRILMSINA AKP-MHP’DEN RET

TBMM Genel Kurulu’nda, HDP Grubu’nun kadına yönelik şiddetin araştırılmasına ilişkin önergesinin gündeme alınması önerisi görüşüldü. Öneri, AKP ve MHP’li milletvekillerinin oyları ile reddedildi.

ERDOĞAN: ESAD İLE GÖRÜŞME OLABİLİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi ile görüşmesi sonrası Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile de görüşebileceğini açıkladı. Erdoğan, “Esad ile görüşme olabilir, siyasette küslük dargınlık olmaz eninde sonunda adımlarımızı atarız" dedi.

İSTİKLAL SALDIRISININ ARAŞTIRILMASINA AKP-MHP’DEN RET

HDP Grubu TBMM'ye İstiklal saldırısının araştırılmasına ilişkin bir önerge verdi. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, önergenin AKP ve MHP tarafından reddedildiğini açıkladı.

YENİ İTTİFAK KURULUYOR

Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu ve Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, içerisinde Zafer Partisi, Memleket Partisi ve Milli Yol Partisi’nin de yer alacağı yeni bir ittifak kurmak için çalışma başlattıklarını açıkladı.

HDP KAPATMA DAVASINDAKİ EK SAVUNMASINI VERDİ

HDP'nin kapatma davasındaki ek savunması Anayasa Mahkemesi'ne teslim edildi. Savunmada AYM'nin daha önce kapatma davasının iadesindeki gerekçelere ek iddianamede uyulmadığı ve Semra Güzel dosyasının kapatma davası ile ilişkisi olmadığı belirtildi.

CHP URFA İL BAŞKANLIĞI'NA KAYYIM ATANDI

CHP Urfa İl Başkanlığı’na 21 Şubat 2022’de atanan Ferhat Karadağ’ın, 45 gün içerisinde kongre yapmak yerine beş ilçede yönetimleri görevden alması sonrası açılan davalar sonuçlandı. Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından kongre yapmak üzere yeni bir geçici kurul atandı. Mahkemenin kongre yapmak üzere atadığı yeni kurulda, Ahmet Budak, İbrahim Halil Pakır, Nuket Aktaş, İmam Ali Keskinbıçak ve Zeliha Uyar yer aldı.

AĞIRALİOĞLU: TAYYİP BEY’İN İSTEDİĞİ ADAY KILIÇDAROĞLU

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, muhalefetin cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmaması gerektiği yönündeki söylemini yineledi. Ağıralioğlu"Tayyip Bey'in karşısında en çok görmek istediği aday Kılıçdaroğlu" dedi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN SOYLU’YA 'ŞEREFSİZ' DAVASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine 'şerefsiz' kelimesini kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında 200 bin TL'lik dava açtı.

AKAR’DAN ÇIRAY’A HAKARET: NAH ALIRSIN

Milli Savunma Bakanlığı bütçe görüşmelerine, Bakan Hulusi Akar ile İYİ Partili Aytun Çıray arasında tartışma yaşandı. Akar, Türk askerlerinin başına çuval geçiren ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Raymond Odierno’dan liyakat madalyası almasını sorgulayan Çıray'a sinirlenerek “Karşına kamerayı koy, şov yapmak için. Biraz sonra bunları yayınlayacaksın, oy alacaksın. Nah alırsın böyle oy. Bozulmuşsun” dedi. Akar’ın sözleri önce meclis tutanağında sansürlendi daha sonra ise sözleri tutanağa geçirildi.

ÖTV MATRAH DÜZENLEMESİ RESMİ GAZETE'DE

Otomobil piyasasını etkileyecek ÖTV matrah düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararla ÖTV matrah limitleri de değişti. Resmi Gazete kararında "Bazı malların özel tüketim vergisi oranlarına esas özel tüketim vergisi matrahlarının yeniden tespiti hakkında ekli kararın yürürlüğe konulmasına mezkur kanunun 12. maddesi gereğince karar verilmiştir" ifadeleri yer aldı.

Öne Çıkanlar