TİP'in Hatay adayı Gökhan Zan oldu: Özgür Özel'e anket göndermesi

Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan oldu. CHP lideri Özgür Özel'e anket göndermesinde bulunan Zan, "Yaptırdığınız hiçbir anket enkazda yaşamını yitiren gerçeğinden daha doğru sonuç vermez. Yapmayın" diye konuştu.

Artı Gerçek - Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. TİP’in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı eski futbolcu Gökhan Zan oldu.

TİP İstanbul İl Başkanlığı'nda Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay ve Sera Kadıgil ve Gökhan Zan basın toplantısı düzenledi.

Zan’ın adaylığını açıklayan İstanbul milletvekili ve TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, "Biz Hatay halkının sesini ve isyanını duyduk. Bu sesi duyduk Hatay halkı ortak adayı olarak Gökhan Zan’ı seçtik" dedi.

'SAVAŞ'I DEĞİŞTİRİRSE ADAYINIZI GERİ ÇEKER MİSİNİZ?' SORUSUNA YANIT

"CHP, Lütfü Savaş'ı değiştirirse adayınızı geri çeker misiniz?" sorusuna TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, "Bizim attığımız bu adım ne CHP'ye ne Lütfü Savaş'a karşı bir adım. Bizim attığımız adım AKP'nin rantçı anlayışına karşı bir adım. CHP'li dostlarımız üstlerine düşeni yaparsa biz de üzerimize düşeni yaparız" cevabını verdi.

'Hatay İttifakı' başlığı adı altında düzenlenen toplantıda, Gökhan Zan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olduğunu duyurdu. "Hiçbir şey için geç değildir" diyen Zan, "Hayatımı savunmaya adadım, şimdi de Hatay'ın haklarını savunmaya hazırım" diye konuştu.

ÖZGÜR ÖZEL'E GÖNDERME

Tepkilere rağmen mevcut başkan Lütfü Savaş’ın yeniden aday gösterilmesini anketler üzerinden açıklamaya çalışan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e göndermede bulunan ve CHP yönetimine seslenen Zan, "Deprem suçlarına adı karışmış yeniden aday göstermeniz kabul edilemez. Yaptırdığınız hiçbir anket enkazda yaşaımını yitiren gerçeğinden daha doğru sonuç vermez. Yapmayın" diye konuştu.

Lütfü Savaş'a da çağrı yapan Zan, "Adaylıktan çekilin" ifadelerini kullandı.

'ADAY OLMAM KONUSUNDA FİKİR BİRLİĞİNE VARDIK'

Gökhan Zan, şu açıklamalarda bulundu:

"Hatay sadece Hatay'ın şahsi meselesi değildir 85 milyon insanın şahsi meselesidir. Bir vatandaş ile kötü ile kötünün iyisi arasında tercihe zorlanmaktan bıktım. Artık değişmek şart. Bugün bir yola çıkıyoruz. fikir insanlarıyla hukukçularla Hatay'ın tarihini bilen insanlarla, genciyle yaşlısıyla Hatay halkına sorduk onları dinledik. Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı olmam konusunda fikir birliğine vardık.

'YAPTIRDIĞINIZ HİÇBİR ANKET...'

CHP'ye deprem suçlarına adı karışmış birini yeniden aday göstermeniz kabul edilemez. Yaptırdığınız hiçbir anket enkazda yaşamını yitiren 50 binden fazla canımızın olduğu gerçeğinden daha doğru sonuçlar vermez. Yapmayın! İkinci çağrım lütfü Savaş'a gelin çekilin, Hatay ittifakı etrafında birleşelim."

‘HATAY'DA ASİ NEHRİ GEÇER, AMA RANTI GEÇİRMEM’

Gökhan Zan'ın sözlerinden satırbaşları:

"Ne o sabah ne de sonraki günler boyunca yanımızda devlet kurumlarını göremedik. İlk üç gün yalnız bırakıldık. Bizim umudumuz, halkımızın ülkemizin dört bir yanından bize uzattığı el oldu. İlk çağrım Sayın CHP yöneticilerine, deprem suçlarına adı karışmış birini yeniden aday göstermeniz kabul edilemez. Yaptırdığınız hiçbir anket, enkazda yaşamını yitiren 50 binden fazla canımızı, insanımızın olduğu gerçeğinden daha doğru sonuçlar vermez.

'TÜM HATAY HALKINA, HEP BİRLİKTE BU KÖTÜ GİDİŞE DUR DİYELİM VE DEĞİŞTİRELİM'

Yapmayın. İkinci çağrım ise Lütfü Savaş’adır. Gelin değerli halkım, çekilin ve Hatay İttifakı’nın etrafında birleşelim. Lütfen bu çağrımızı duyun. Buradan tüm Hatay halkına, hep birlikte bu kötü gidişe dur diyelim ve değiştirelim. Açıklıkla söylüyorum, bizim halkımızın çıkarından başka gözettiğimiz bir çıkar yoktur. Sayın Genel Başkanımız Erkan Baş, deprem suçlarını kabul etmeyen halkımızı seçeneksiz bırakmayacağını söylemişti. Bugün o sözü tutuyoruz. An itibariyle kenti akılın ve bilimin rehberliğinde ayağa kaldırmaya niyetli herkesi birlikte yürümeye başlayacağız.

'ADAM KAYIRMAYI HİÇ GEÇİRMEM'

Eğer bu yanlıştan dönülürse, halkımızı yalnız bırakmamak ve yaralarımızı birlikte sarmak için tüm fedakarlıkları yapmaya hazırım ve hazırız. Hala hiçbir şey için geç değildir. Ben hayatımı savunarak kazandım futboldan dolayı. Şimdi de canım Hatay'ı savunmaya talibim. Hatay'da Asi Nehri geçer, ama rantı geçirmem, adam kayırmayı hiç geçirmem."

TİP'TEN 'GÖKHAN ZAN' PAYLAŞIMI

Zan'ın adaylığı TİP'in resmi Twitter hesabından da duyuruldu.

Paylaşımda "Hatay'ı savunacağız! Hatay İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gökhan Zan!" ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar