Facebook, Alaattin Çakıcı'yla Devlet Bahçeli'yi tehlikeli buldu

'Size bir bilmece, Facebook’un belirlediği tehlikeli kişi, ben miyim, Çakıcı mı, Bahçeli mi? Uzun zamandır böyle gülmemiştim.'

18 Nisan tarihinde Artı Gerçek’te "Derin devletin çukurunda bir Alaattin Çakıcı!.." başlıklı bir yazı yazdım. Yazıda fotoğraf olarak da Devlet Bahçeli’nin Alaattin Çakıcı’yı hastahanede çekilmiş ziyaretinin fotoğrafı var. Ben bütün yazı ve programlarımı Twitter ve Facebook adresimden ayrıca yayımlıyorum. Bunu da Facebook içindeki Ahmet Nesin adlı grubumdan yapıyorum.

2 gün önce Facebook’dan aşağıdaki mesaj geldi:

Yazının başında da facebook hesabımın kapatılma olasılığıyla ilgili uyarı vardı ama yoldaydım ve gülmekten o an’ın fotoğrafını çekemedim. Bunun üzerine beni bir merak sardı ve aynı yazının başına "Size bir bilmece, Facebook’un belirlediği tehlikeli kişi, ben miyim, Çakıcı mı, Bahçeli mi? Uzun zamandır böyle gülmemiştim" diye yazıp tekrar gönderdim ve bu kez aşağıdaki yazıyı aldım:

Aynen anladığınız gibi, Facebook Devlet Bahçeli’yle Alaattin Çakıcı’yı tehlikeli kişiler olarak görüyor. Buradaki "Kuruluşlar" diye kastettiği büyük olasılıkla bu yazımdan dolayı bana küfredenler ve tehdit edenler. Aşağıya da bu tip kişi ve yazıları (Yani bana edilenler), "zararı çevrimdışı dünyaya taşınmasını önlemek ve durdurmak için uyguluyoruz" diye bir not düşmüşler.

Bu arada Facebook, benim ikinci mesajımı başvuru olarak kabul etmiş ve bana şu yazıyı gönderdi:

"Gönderiniz Facebook'a tekrar eklendi: 13 Mayıs 2020 Çarşamba, 12:04

Gönderiniz Facebook'a tekrar eklendi: 13 Mayıs 2020 Çarşamba, 12:04

Bu konuda yanıldığımız için üzgünüz. Gönderinizi tekrar inceledik ve Topluluk Standartlarımıza uyduğuna karar verdik.

Zaman ayırarak inceleme talebinde bulunduğunuz için teşekkür ederiz. Görüşleriniz, daha iyi hizmet sunmamıza yardımcı olmaktadır."

 

İlk 2 notu okuduktan sonra Facebook’ta baktım Çakıcı var, bir de Fan’ları var. Devlet Bahçeli kişi olarak yok ama grup olarak var. Madem tehlikeli buluyorlar, o zaman neden bunları açmalarına izin veriyorlar ki ve tehlikeli olan onlar yada gruplarıysa bana neden kapatma uyarısı gönderiyorlar. Anlaşılan Facebook demokrasisi de Türkiye’ye benziyor diyordum ki içimden, son olarak 3. yazıyı gönderdiler ve kimsenin demokrasi konusunda Türkiye ile yarışamayacağını anladım.

Şimdi de kafam başka türlü karıştı, Facebook şimdi beni mi affetti, Çakıcı’yı mı, Bahçeli’yi mi… Yine de teşekkürler Facebook, ilginç bir deneyim yaşattın bana…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi