Hazırlık 19 yıl sürdüyse ortada bir zeka sorunu var...

Hangi partiyi desteklediğiniz yada desteklemediğiniz hiç önemli değil, iktidarın önemli bir kişisi böyle bir tümce kuruyorsa ben o iktidarın hepsinden şüphe ederim

Kurulduğundan beri AKP’nin ilginç bir siyasi anlayışı var, bunu bilerek mi yapıyorlar, yoksa kapasiteleri mi bu kadar, doğrusu anlayabilmiş değilim. Parti başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan başlayan bu siyasi anlayış, en yetkilisinden en sıradanına kadar uzanıyor. Olay şu, particilik ciddiyet isteyen bir olaydır, hele iktidardaysanız ve ülkeyi yönetiyorsanız, iyiden iyiye dikkatli konuşmanız, ağzınızdan çıkan her sözcüğü tartmanız gerekiyor.

Diyelim ki seçim var, mesela Süleyman Soylu öyle bir konuşma yapıyor ki, sanırsınız ki kendi partisini sabote ediyor ve muhalefet adına konuşuyor. Buna benzer bikaç olayda Celal Başlangıç ile ya birbirimizi arayıp yada karşılıklı konuşup "Buradaki amaç nedir acaba" diye tartışıyoruz ama işin içinden çıkamıyoruz, çünkü iktidarın söylememesi gerekeni söylüyorlar.

Bu bir güven meselesi midir bilmiyorum ama AKP gibi tabanı olmayan, sadece seçmeni olan partiler için çok tehlikeli şeyler bunlar, seçmen kendisinin aptal yerine konulmasından hoşlanmaz, ciddiye alınmak ister.

İki örnek vereyim, bunlardan birisi Berat Albayrak’ın sözümona bir seçmenden duyup da söylediği anekdot: "Cumhurbaşkanımız Ay'a kadar 4 şeritli yol yapacağım dese, Vallahi inanırız" Akıllı bir yönetici yada bakanın bunu söyleyen kişiye "Abartmayın lütfen" demesi gerekirken, herhangi bir seçmenin sözümona söylediği bu aptalca lafı söyleyerek diğer seçmenleri de aptal yerine koymasıdır.

Diğeri Erdoğan’ın son seçimlerde yada önceki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde söylediği bir tümce: "Yakında Mersin’den Anamur’a olan normal tren hattını hızlı trene çevireceğiz" Oysa tren hattı Mersin’de biter, Anamur’a tren hattı yok, yaparsan ancak sıfırdan hızlı tren yapabilirsin. Bu konuşma alkış aldı ama diyelim ki 10 bin kişi vardı, bu konuşmadan sonra bin kişi hem Erdoğan’ı, hem AKP’yi, hem de içinde bulunduğu seçmenler grubunu sorgular, sorgulaması gerek.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal dün bir açıklama yaptı. Biliyorsunuz, bugün AKP kongresi başlıyor, AKP 20 yıllık bir parti ve 19 yıldır da iktidarda. Mahir Ünal dünkü açıklamasında "Biz daha yeni başlıyoruz… Bugüne kadar yaptığımız her şey aslında hazırlıktı. Hazırlıklarımızı tamamlamamız 19 yıl sürdü ve asıl şimdi başlıyoruz. 24 Mart yeni ve büyük bir yolculuğun başlangıcı" dedi.

Hangi partiyi desteklediğiniz yada desteklemediğiniz hiç önemli değil, iktidarın önemli bir kişisi böyle bir tümce kuruyorsa ben o iktidarın hepsinden şüphe ederim ve ciddi bir zeka sorunu olduğuna inanırım. Hiçkimsenin ne kendi yandaşlarıyla ne de yandaşları dışındakilerle böyle dalga geçmeye hakkı yoktur.

İsterseniz Google’a girip Erdoğan yada AKP saçmalıkları diye yazın, bakın neler çıkıyor karşınıza. Bu işin ustalarından birisi de Tansu Çiller’di, bugün onu da bakan olarak görürseniz sakın şaşırmayın. Ne de olsa AKP henüz hazırlık döneminde, hâlâ tam olarak iktidar olamadılar. Bir olsunlar, siz onları bir de o zaman görün.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi