Yunanistan’da Fenerbahçe’ye teselli çıktı!

Olympiakos’a son dakika golüyle 1-0 kaybeden Fenerbahçe Avrupa Ligi’ne veda etti. Antwerp’in puan kaybı, Sarı Lacivertlilerin 3. olarak Konferans Ligi’ne kalmasını garantiledi.

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi şansını sürdürmek umuduyla gittiği Yunanistan’dan Konferans Ligi’ni garantileme tesellisiyle döndü…

Oysa Sarı Lacivertliler Olympiakos deplasmanından 3 puanla dönebilselerdi, daha büyük hedef için avantajı cebine koyacaktı. Galatasaray derbisinin verdiği moralle bu umut daha da büyümüştü…

Bir umut da Fenerbahçe’nin maça derli toplu, iyi bir deplasman takımı kimliği ile başlaması oldu.

Maça sürekli olarak sporun dışında bir gömlek giydirmeye çalışan Olympiakos’un da etkin olması son derece normaldi ama Fenerbahçe maç içinde bunu iyi frenledi, fırsatlar da buldu.

Kimileri ‘Kim bu kadar formda olmasa Fenerbahçe zorlanır, dağılır’ görüşünde. Doğru! Ama bu transferler bu nedenle yapılıyor.  Kim gibi oyuncular iyi savunma yapıyor. Atilla gibi oyuncular savaşıyor. Mesut gibi oyuncular fırsat buldukça gol atıyor.

Fenerbahçe’de sıkıntı, bu tür kaliteli, kalitesini sürekli koruyacak tarzda oyuncuların az olması…

Bir Galatasaray maçındaki Mert’e, İrfancan’a bakın, bir de Olympiakos karşısında aynı isimlere. Bu isimleri çoğaltmak mümkün.

Kuşkusuz Galatasaray maçından sonra bu karşılaşma da kazanılsaydı büyük moral olurdu ama olmadı.

Bir de son dakikalarda yenilen golle karşılaşmayı 1-0 kaybetmek, Fenerbahçe için Avrupa Ligi’ne veda anlamı taşıdı.

Bu maçta Pereira’nın hamleleri yine konuşulacaktır. Bir gerçek var ki Portekizli ne sistemde, ne de oyuncu seçiminde istikrar sağlayamıyor.

Bu kadar önemli bir maç öncesinde futbolcularını motive edemiyorsa, yorgunluktan ötürü bazı isimleri yedek bırakmak zorunda kalıyorsa sıkıntı var demektir. Böyle önemli bir maçta her futbolcu ölümüne oynamaya hazır olmalı. Bu durumda örneğin Ferdi’yi sahada görmek daha mantıklı olabilirdi. Bu arada mesela bir Pelkas hala niye form tutamıyor? Muhammed veya diğer gençlerden niye fayda sağlanamaz oldu? Sistemin değişimiyle birlikte bu tür sorular, Portekizli teknik adam için skora bağlı sıcaklığını koruyacak gözüküyor.

Sonuçta Konferans Ligi tesellisiyle Fenerbahçe Avrupa macerasını sürdürecek ama uzun vadede futbol olarak ne yapacak, merakla bekleniyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Deniz Derinsu Arşivi