Prof. Dr. Hakan Kara'dan Erdoğan'a 'vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz' eleştirisi

Prof. Dr. Hakan Kara'dan Erdoğan'a 'vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz' eleştirisi
Kara, Erdoğan'ın sözlerini kastederek, 'Döviz kuru ve enflasyonu raydan çıkarıp sonra 'vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz' demenin hiçbir bir değeri yok' eleştirisinde bulundu.

ARTI GERÇEK - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski Başekonomisti Bilkent Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hakan Kara, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz" açıklamalarına yönelik eleştiride bulundu.

Kara, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Döviz kuru ve enflasyonu raydan çıkarıp sonra "vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz" demenin hiçbir bir değeri yok. Kamyonla vatandaşın üzerinden geçip sonra tedavi masrafını biz karşılarız demeye benziyor. Enflasyona ezdirmemenin en etkili yolu enflasyonun kendisini ezmektir" değerlendirmesi yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, birkaç gün önce, Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması'nda yaptığı konuşmada, "Hamdolsun bugüne kadar sabit ücretle çalışan kardeşlerimizi enflasyona ezdirmedik, bundan sonra da ezdirmeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar