Türk-İş Başkanı'ndan asgari ücret savunması: 7 bin 785 liranın üzerini konuşacağım demek istedim

Türk-İş Başkanı'ndan asgari ücret savunması: 7 bin 785 liranın üzerini konuşacağım demek istedim
Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın asgari ücret için 7 bin 785 lira rakamını telaffuz etmesi, "Bu parayla gel de sen geçin" eleştirilerine neden oldu. Atalay'a Türk-İş'in açlık ve yoksulluk sınırı rakamları hatırlatıldı.

Artı Gerçek - Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 7 Aralık Çarşamba, ikinci toplantısını ise 14 Aralık Çarşamba günü yapacak. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın Çalışma Bakanlığı'ndaki ön toplantının ardından yaptığı "7 bin 785 lira, bu rakam kırmızı çizgi, bu rakamın altını kabul etme ihtimalimiz sıfır" açıklaması tepkiye neden oldu. Atalay, asgari ücret için ilk kez telaffuz ettiği rakamı, Türk-İş'in kasım ayı araştırmasındaki açlık sınırını baz alarak yaptı.

Asgari ücret görüşmeleri henüz başlamadan Atalay'ın kırmızı çizgi olarak açlık sınırını alması "Başkan gel bu para bile bir ay sen geçin" çağrılarını beraberinde getirdi. Atalay ise eleştiriler üzerine "Açlık sınırını sanki asgari ücret olarak kabul etmişiz gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Ben pazarlık masasında bana sorulduğunda, 'açlık sınırı ortada, ben bunun üzerini konuşacağım' demek istedim. Bugüne kadar açlık sınırının altında zam aldığımız da oldu. Ama tabanın isteği bu yöndeydi" dedi. Sözcü'ye açıklama yapan Atalay, TRT'de yaptığı 'kırmızı çizgi' açıklamasına ilişkin şunları söyledi: "Televizyondaki programda açlık sınırındaki bir ücretin, asgari ücret olarak kabul edilip edilmeyeceği soruldu. Ben de bu soruya karşılık olarak bunu kesinlikle kabul etmeyeceğimizi, zaten onun bir açlık sınır olduğunu, bu tutarın üzerinde gelecek teklifleri görüşebileceğimizi söyledim. Yayını izleyenler benim ne demek istediğimi çok daha iyi anlarlar. Emekçilerimiz rahat olsun, biz verilmesi gereken mücadeleyi en iyi şekilde vereceğiz." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar