Evde reçel yaparken sadece 1 çay kaşığı kadar ekleyin! Lezzeti artıyor ve reçel erimiyor

Evde reçel yaparken sadece 1 çay kaşığı kadar ekleyin! Lezzeti artıyor ve reçel erimiyor
Evde reçel yaparken aklınızda bulunması gerekenler; Yapacağınız reçel bu tariften sonra çok daha iyi olacak

Reçel, genellikle meyve suyu ve şekerin kaynatılmasıyla elde edilen bir tür reçinedir. Meyve parçaları veya meyve suyu, genellikle limon suyu ile karıştırılarak kaynatılır ve koyulaşana kadar pişirilir.

Reçel, genellikle ekmek, peynir veya yoğurt ile tüketilir ve kahvaltı sofralarında sıkça yer alır. Ayrıca, reçel yapımı birçok farklı meyve türüyle yapılabilmektedir ve farklı tatlar elde etmek mümkündür.

REÇEL TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Reçelin yapımında kullanacağınız meyvelerin çürük olmamasına dikkat edin.

1 KAŞIK KOYMALISINIZ

Reçelin kabarmaması için içine bir miktar tereyağı koyup, tahta kaşıkla karıştırın. 1 kaşık tereyağı koymanız yeterli olacaktır

Yapımı sırasında reçelin kıvamını kontrol etmek isterseniz, suya birkaç damla reçel damlatın. Eğer dağılmıyorsa kıvamı uygun hale gelmiş demektir.

Kayısı, şeftali gibi tatlı meyvelere az; vişne, erik gibi ekşi meyvelere daha çok şeker koymalısınız.

Kışın tüketmeyi planladığınız reçellerin şekerlenmemesi için içerisine limon ya da limon tuzu katabilirsiniz. Böylece şekerlenmesini önlemiş olursunuz.

Taze ve olgun meyvelerin kullanımı reçelinizin lezzetine doğrudan etki edecektir.

Reçeli pişirme sırasında tahta kaşıkla hep aynı yönde karıştırmanız gerekmektedir. Aksi takdirde reçeliniz geç kıvama gelir ya da sulanabilir.

Reçelin yapımı sırasında oluşan köpüklenmeyi, kıvamı tuttuğu zaman sıcak suya batırılmış metal süzgeç ile alabilirsiniz.

Yapımı biten reçelleri güzelce temizlenmiş ve sıcak tutulan kavanozların ağızlarına kadar doldurmalısınız. Kapak kısmını kapatırken peçeteyle desteklemek gerekir.

Kavanozlara doldurduğunuz reçellerin kapağını kapatırken sıcak ya da soğumuş olmasına dikkat edin. Ilık olması durumunda soğumasını bekleyin.

Reçel dolu kavanozları ışık görmeyen, ferah ve çok sıcak olmayan alanlarda saklamanız gerekiyor.

ÇİLEK REÇELİ TARİFİ

Malzemeler

  • 1 kg minik ve kokulu çilek
  • 1 kg toz şeker
  • 1/2 limon suyu

Yapılışı

Saplarını kestiğiniz çilekleri bir kaba alın ve üzerine toz şekeri dökün. 1 gece buzdolabında bekletin. Böylece çilek, özünü salmış olur. Ertesi gün kapta beklettiğiniz çileği bir tencereye alın ve 35-40 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra yarım limonun suyunu da ilave edip 2-3 dakika daha kaynatın. Artık reçeliniz kavonozlara girmeye hazır! Soğumadan kavanozların kapaklarını kapatmayın.

Kaynak: Mynet.com, Youtube.com, Artigercek.com

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar