15-16 Haziran'ın 51'inci yılında 51 DİSK'li Gebze'den Kadıköy'e hareket etti

15-16 Haziran'ın 51'inci yılında 51 DİSK'li Gebze'den Kadıköy'e hareket etti
'15-16 Haziran'dan aldığımız derslerle, bildiğimiz yoldan yürüyoruz.'

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 15-16 Haziran büyük işçi direnişinin yıldönümü dolayısıyla Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu'nun katılımıyla Gebze Kent Meydanı'nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. "Sağlıklı, güvenceli ve insanca bir yaşam için bildiğimiz yoldan yürüyoruz" pankartının açıldığı eylemde sık sık "Bildiğimiz yoldan yürüyoruz", "Yaşasın 15-16 Haziran direnişimiz" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.

Burada konuşan Çerkezoğlu, 15-16 Haziran’da işçilerin eylem noktalarından birinde olduklarını hatırlatarak, "Bugün burada yapacağımız basın açıklamasından sonra 15-16 Haziran’ın 51’inci yılında 51 onurlu DİSK’li bu onurlu yürüyüş yolunu Kadıköy’e ulaştıracak" dedi. 15-16 Haziran’ın kendileri için tarihte kalan bir gün olmadığını vurgulayan Çerkezoğlu, "15-16 Haziran bütün güncelliğiyle bugün de işçi sınıfının ve DİSK’in mücadelesini aydınlatmaya devam ediyor. Aldığımız derslerle DİSK’liler, işçi sınıfı yeni bir yol açmak için mücadeleyi sürdürmeye ve büyütmeye devam ediyor" diye belirtti. 

YENİ BİR YOL AÇMALIYIZ

Yaşanan bu süreçte yeni bir yol açmanın gerekliliğini ifade eden Çerkezoğlu, iktidarın ekonomik, politik tercihlerinin kendilerine dayattığı eşitsizlikleri ortadan kaldırmak için örgütlenmek gerektiğinin altını çizdi. Çerkezoğlu, "Haklarımızı, yaşamlarımızı ve memleketimizi nasıl savunacağımızı da 15-16 Haziran’da ayağa kalkan işçi sınıfından çıkardığımız derslerle görüyoruz" diye konuştu. Direnişten çıkardıkları derslerle bildikleri yoldan yürümeye devam edeceklerini vurgulayan Çerkezoğlu, şöyle devam etti: "Bütün işçi kardeşlerimizi bu yürüyüşte omuz başımızda olmaya çağırıyoruz. Bütün işyerlerinde çalışan işçi kardeşlerimizi yan yana gelmeye, örgütlü olmaya ve DİSK’li olmaya çağırıyoruz. Selam olsun 15-16 Haziran’ı yaratan işçi sınıfına ve selam olsun yeni 15-16 Haziran’ı yaratacak olan işçi sınıfına." 

Basın açıklamasının ardından temsili kitle Gebze Kent Meydanı’ndan DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Gebze Şubesine kadar yürüdü. Şube önüne buluşan kitle buradan otobüslerle İstanbul’un Kadıköy ilçesinde yapılacak etkinliğe katılmak için yola çıktı. (MA)

Öne Çıkanlar