ABD, Covid-19 nedeniyle uygulanan seyahat yasağını kaldırdı

ABD, Covid-19 nedeniyle uygulanan seyahat yasağını kaldırdı
1,5 yılın ardından, bugün itibarıyla Brezilya, Çin, Hindistan, İngiltere ve çoğu Avrupa ülkesine uygulanan kısıtlamalar aşılanma şartıyla kaldırılıyor.

REUTERS / Kevin Mohatt


ABD, pandemiyle birlikte getirdiği seyahat kurallarında güncellemeye gitti. 1,5 yılın ardından, bugün itibarıyla Brezilya, Çin, Hindistan, İngiltere ve çoğu Avrupa ülkesine uygulanan kısıtlamalar aşılanma şartıyla kaldırılıyor. Aşılı kişiler için Kanada ve Meksika ile olan kara sınırları yeniden açılıyor. 

Yeni uygulamaya göre, ABD'ye seyahat edecek tüm yetişkin yabancı uyrukluların, uçağa binmeden önce tam olarak aşılanmış olmaları gerekiyor. Daha önce olduğu gibi, ABD'ye gelecek kişilerden son 72 saat içerisinde negatif test sonucu sunmaları isteniyor.

Bazı istisnalar dışında, evet. 18 yaşın altındaki çocuklar için aşı olma şartı yok ancak bu kişilerin koronavirüs testi yaptırmaları gerekiyor. 2 yaş ve altı yolcular testten muaf tutuluyor.

Hava yolu taşımacılığıyla ABD'ye girmek isteyen yolcuların kimlik bilgilerini aşı kartlarıyla eşleştirmeleri istenecek, tamamen aşılandığını ispat edemeyen yolcular ihlal başına 35 bin dolara kadar para cezasıyla karşı karşıya kalabilecek.

ABD'ye giriş için Dünya Sağlık Örgütü tarafından acil kullanım onayı verilen tüm koronavirüs aşıları geçerli sayılacak. Bu durumda, Pfizer, Moderna, J&J, AstraZeneca ve Sinovac aşıları kabul edilirken Rusya tarafından üretilen Sputnik V aşısı henüz geçerli sayılmıyor.(Deutsche Welle Türkçe) 

Öne Çıkanlar