Afyon'da Kürt işçilere saldırıya yalanlama: Valilik, haber yapan siteleri hedef aldı

Afyon'da Kürt işçilere saldırıya yalanlama: Valilik, haber yapan siteleri hedef aldı
Afyon'da bir Kürt işçinin hayatını kaybettiği saldırının 'toplumsal bir yanı olmadığını' savunan Valilik, saldırıyı haberleştiren siteleri hedef aldı.

Van'ın Erçiş ilçesinden Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesine çalışmaya giden inşaat işçisi Özkan T.'nin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin açıklama yapan Afyonkarahisar Valiliği, olayı yalanlayarak, basını hedef aldı. Valilik açıklamasında, ‘Afyonda Kürtlere yönelik saldırı’ haberi yapan basına, 'terör örgütü yandaşı' iddiasında bulunuldu.

Afyon'da silahlı saldırıya uğrayan Kürt işçilerden Özkan T., hayatını kaybetti. Özkan T.,'nin kardeşleri  Fırat T. ve Emrah Ö. yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. İki kardeşin tedavisi sürerken Afyonkarahisar Valiliği saldırıyı yalanlayan bir açıklama yaptı. Saldırının 'toplumsal bir yanı bulunmadığını' öne süren Valilik, olayı haberleştiren haber sitelerini 'terör örgütü yandaşı' ifadeleriyle hedef aldı.

Valilik açıklamasında şöyle denildi:

"Bugün bazı sosyal medya platformları ile PKK terör örgütü yandaşı haber sitelerinde ‘Afyonda Kürtlere yönelik saldırı’ başlığı altında iddialara yer verilmiştir. Konu ile ilgili yapılan araştırmada olayın ilk belirlemelerine göre 13.09.2020 günü saat 18.00 sıralarında ilimiz Dinar ilçesinde devam etmekte olan bir inşaatta çalışan işçiler ile inşaata komşu olan bir evde yaşayan aile arasında gürültü ve oluşan tozdan dolayı gerçekleşen tartışmadan kaynaklandığı anlaşılmıştır. Tartışmanın kavgaya dönüşmesine müteakip gerçekleşen olayda 1999 Van Erciş doğumlu Ö.T. isimli şahıs hayatını kaybetmiş, E.Ö. ve F.T. isimli iki vatandaşımız ise yaralanmıştır. Olayda kullanılan silah ve demir muhafaza altına alınmış olup, olayın faali olarak değerlendirilen ve firar ettiği tespit edilen Ö.A. isimli şahsın yakalanması için çalışmalar kolluk kuvvetlerince devam etmektedir. Olay, yargıya intikal etmiş ve Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır. Olayın inşaat işçileri ile inşaata komşu aile arasında cereyan ettiği, toplumsal bir yanının bulunmadığı anlaşılmıştır. Konunun bazı değişik sosyal medya platformları ve haber sitelerinde iddia edilen hususlarla bir ilgisinin bulunmadığı anlaşılmış olup, olayın sebebine ilişkin gösterilen gerekçelerin maksatlı olarak çarpıtılarak yalan haberlere dönüştürüldüğü tespit edilmiştir. Kamuoyuna önemle duyurulur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar