Almanya'da 'kişisel veri' skandalı

Almanya'da 'kişisel veri' skandalı
Alman Posta İdaresi’nin kişilere ait verileri seçim kampanyalarında kullanılmak üzere siyasi partilere sattığı iddia edildi.

HABER MERKEZİ -  Sosyal paylaşım sitesi Facebook’un kullanıcılarının bilgilerini Donald Trump’ın seçim kampanyasına sattığının ortaya çıkmasının ardından benzer bir skandal Almanya’da da yaşanıyor. Alman Posta İdaresi’nin (Deutsche Post) milyonlarca kişinin verilerini seçim kampanyalarında kullanılmak üzere siyasi partilere sattığı iddia edildi.
Bild gazetesinde yer alan haberlere göre, Alman Posta İdaresi Deutsche Post, milyonlarca kişinin verilerini seçim kampanyalarında kullanılmak üzere siyasi partilere sattı. Haberlere göre kişisel veriler Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) ve Hür Demokrat Parti'ye (FDP) yüksek rakamlarla satıldı. Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller, Sol Parti ve Almanya için Alternatif'in (AfD) ise veri skandalının dışında kaldı.


Haberde, partilere verilen verilerde kişisel bilgiler yer almasa bile diğer bilgiler ve onların birleştirilmesi sayesinde en az altı hane içeren bir binada yaşayanların "siyasi parti eğilimleri" konusunda fikir sahibi olunduğuna dikkat çekildi.

Gazetenin haberinde, Posta İdaresi'nin kurum içi bir broşüründe, "seçim bölgesindeki her bina için, her parti için bir tesadüfi değer belirlendiği" belirtildi. Bu değerin 1 ile 100 arasında olduğu kaydedildi. Böylelikle, toplam 34 milyon hane içeren 20 milyon bina ve bir milyardan fazla kişisel veri içeren bilginin sunulduğu öne sürüldü. Bu bilgiler arasında, cinsiyet, yaş, eğitim, konut durumu, aile yapısı, araç sahipliği, alım gücü bulunuyor.

POSTA İDARESİNDEN AÇIKLAMA

Alman Posta İdaresi yaptığı açıklamada, yan kuruluşları olan Deutsche Post Direkt'in "kişilere ait verileri Alman verilerin korunması yasasına" göre kaydettiği ve işleme koyduğu belirtildi. Açıklamada, bu kuruluşun faaliyetlerinin Kişisel Verilerin Korunmasından Sorumlu Daire tarafından denetlendiği ifade edildi.

Deutsche Post Direkt tarafından verilen verilerin tek tek kişilerin ya da tek tek her hanenin bilgileri olmadığı savunuldu, ortalama 6,6 haneyi içeren istatistiki olasılık hesaplamalarının sonuçlarının olduğu belirtildi.

 

Öne Çıkanlar