10 Ekim'de katledilen Tedik'in adının yaşatılmasına AKP-MHP'den ret

10 Ekim'de katledilen Tedik'in adının yaşatılmasına AKP-MHP'den ret
AKP'li İlçe Başkanı Bayar, Tedik'in 'HDP yanlısı' olduğunu öne sürerek karşı çıktıklarını söyledi.

10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren Korkmaz Tedik'in adının Konyaaltı'nda bir parka verilmesi, AKP ve MHP tarafından engellendi.

10 Ekim 2015'te IŞİD'in canlı bomba saldırısında yaşamını yitiren 103 yurttaştan biri olan Emek Partisi Genel Yönetim Kurulu Üyesi Korkmaz Tedik'in isminin bir parka verilmesi, "HDP yanlısı" olduğu gerekçesiyle AKP'li ve MHP’li meclis üyeleri tarafından reddedildi. Gerekçe, AKP Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar sunuldu.

BABASI SORDU: NEDEN RAHATSIZ EDİYOR?

'Antalya Sokakları’na konuşan Korkmaz Tedik’in babası Erdoğan Tedik, Bir çok ilde belediyeler parklara, kütüphanelere katledilen Barış Elçileri’nin isimlerini veriyorlar. Burada da Muratpaşa Belediyesi bir parka verdi oğlumun ismini. Konyaaltı Belediyesi meclisi de böyle bir karar aldı. Belediye meclisine, başkanına bu konuda duyarlı herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Erdoğan Tedik "Bir barış mitinginde hayatını kaybeden bir insanın adının bir parka verilmesi MHP’li, AKP’li meclis üyelerini niye rahatsız ediyor? Oğlum demokrat, halkını seven, ülkesini seven insan güzeli bir insandı" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar