Antep Valiliği’nden 'sistematik cinsel istismar' açıklaması

Antep Valiliği’nden 'sistematik cinsel istismar' açıklaması
12 yaşından beri sistematik cinsel istismara uğrayan D.A.’nın şikayetleri hakkında Antep Valiliği, olayın 5 Nisan’da karakola intikal ettiğini ve soruşturulduğunu açıkladı.

Antep’in Burç ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki D.A., katıldığı bir televizyon programında annesi, babası ve ağabeyi tarafından fuhuşa zorlandığını anlattı. 12 yaşından 16 yaşına kadar birden fazla erkeğin sistematik cinsel istismarına uğradığını belirten D.A., yaptığı bir çok şikayetin dikkate alınmadığını söyledi.

D.A., kendisini fuhuşa zorlayan ailesinin ve cinsel istismarda bulunan erkeklerin yargılanmasını istedi. 
 
D.A.’nın anlatımlarının ardından Antep Valiliği konuya dair açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada, konunun 5 Nisan 2021 tarihinde jandarma karakoluna intikal ettiği ve olayın ilçe Jandarma Komutanlığı tarafından soruşturulduğu belirtildi.

KÜÇÜK KARDEŞ KORUMA ALTINA ALINDI 

"Aile içerisinde yaşanan karşılıklı suçlamalar ve şikayetler üzerine konu adli makamlar tarafından takip edilmektedir" denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"S.T. isimli kişi beyanında, küçük kızı S.T.'ye (13) damadı B.A.'nın cinsel istismarda bulunduğu B.A.'nın kendisine ve kızına zorla uyuşturucu kullandırdığı ve uyuşturucu madde ticareti yaptığını iddia etmiştir. Suçlama üzerine D.A. ve eşi B.A.'nın evinde yapılan aramada uyuşturucu ve silah bulunmuş ve gerekli adli işlem yapılmıştır. 5 Nisan 2021 tarihinde adli tıp uzmanı raporuna göre; S.T.'nin muayenesinde eski ya da yeni bir istismara maruz kalmadığı tespit edilmiştir. Akabinde S.T., Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz tarafından koruma altına alınmıştır."

DOSYADA GİZLİLİK KARARI OLDUĞU BELİRTİLDİ

Olayın akabinde D.A.'nın müracaatta bulunarak, "annesi S.T.'nin zorlamasıyla 13 yaşından itibaren cinsel istismara maruz kaldığı yönünde beyanda bulunduğu" bilgisi aktarılan açıklamanın devamında, şunlar belirtildi:

"Verilen ifadeler ve suçlamalar sonucunda taraflar arasında husumet oluşmuştur ve açılan karşılıklı davalar devam etmektedir. Yayınlanan haberler üzerine olaya karıştığı iddia edilen kişilerden D.A.'nın anne ve babasının da aralarında bulunduğu 12 kişilik grup, 24 Eylül 2021 günü Gaziantep Adliyesi'ne giderek iddialara yer veren televizyon programı ve iddialarda bulunan D.A. ve eşi B.A. hakkında suç duyurusunda bulunmuşlardır."

Dosyada "gizlilik" kararının olduğu belirtildiği açıklamada, "Her iki tarafın iddiaları ve iddialar üzerine yapılan işlemler dosyada mevcuttur. Adli süreç devam etmektedir. Bununla birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz konuyu bütün yönleriyle takip etmektedir" denildi. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar