Aydınlık 'FETÖ'cü demişti, kendi muhabirleri çıktı, haberleri apar topar silindi

Aydınlık 'FETÖ'cü demişti, kendi muhabirleri çıktı, haberleri apar topar silindi
Aydınlık gazetesinin 'FETÖ'cü diye suçladığı Yunus Erdoğdu'nun Aydınlık muhabiri olduğu ortaya çıktı. Aydınlık'ın internet sitesinde Erdoğdu imzalı haberler silindi.

Aydınlık gazetesi, bugünkü manşetinde "Zelenski, firari FETÖ'cüyü böyle korudu" başlıklı bir haberle yayımlandı.

Haberde ismi geçen Yunus Erdoğdu'nun Zelenski ile yapılan röportajına ait fotoğraf kullanılırken, Erdoğdu'nun 'FETÖ'cü olduğu ve 15 Temmuz öncesinde Cihan Haber Ajansına çalıştığı hatırlatıldı.

Haberde, şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye'nin 2016'dan bu yana tüm uyarılarına rağmen Ukrayna’da FETÖ kurumları hâlâ serbestçe ve yoğun bir şekilde faaliyet yürütüyor. Bunların en başta gelenleri, Uluslararası Meridyen Okulları, Işık (Syaivo) Uluslararası Kültür Merkezi ve ukraynahaber.com internet sitesi yer alıyor. Zelenskiy'nin, FETÖ’nün kapatılan Cihan Haber Ajansı’nın Ukrayna muhabiri Yunus Erdoğdu ile 2019'da soru-cevap etkinliğinde fotoğrafı ortaya çıktı."

'15 TEMMUZ'UN AKABİNDE AYDINLIK GAZETECİ İÇİN HABER YAPMAYA BAŞLADIM'

Bu haber sonrası manşetten hedef gösterilen Yunus Erdoğdu Aydınlık'a Twitter üzerinden yanıt verdi. Kendisinin 15 Temmuz sonrası Aydınlık'a aylarca haber yaptığını hatırlatan Erdoğdu, o haberleri paylaştı.

Erdoğdu, açıklamasında, "Ukrayna'da, Rus işgali acımasızca devam ederken Aydınlık gazetesinde  Işıkgün Akfırat imzalı bir haberde manşetten hedef alındığımı gördüm. İroni gibi çünkü ben, 'Cihan' Haber Ajansı kapatıldıktan sonra yani, 15 Temmuz 2016 akabinde, Aydınlık gazetesi için haber yapmaya başladım. Şimdi apar topar haberlerimi siliyorlar sitelerinden. Madem beni hedef alacaktınız bari öncesinden silseydiniz haberleri. Biliyorum son dönemde sizi ihmal ettim, haber göndermedim bunun için böyle yapmanıza gerek yoktu. Söyleseniz yine size de haber yapardım." ifadesini kullandı. 

Erdoğdu Twitter hesabından şunları kaydetti:

"Ayrıca kahramanca ülkesini savunan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'i de beni korumakla suçlamışınız. Zelenski'nin dik duruşu sizi rahatsız ediyor herhalde siz kendiniz gibi satılık zannettiniz. Menfaatleriniz için sabah akşam kötülediğiniz iktidarın safına geçtiniz.

Zelenski'yi, Bayraktarlar ile satın alabileceğiniz zannettiniz oysa ki Zelenskıy için ticaret başka insan hakları ve hukuk başka konular. İşte burada Aydınlık gazetesinde hâlâ erişilebilen bazı haberlerim ve kaldırılanların ekran görüntüleri."

Erdoğdu'nun bu tweeti sonrası ise Aydınlık internet sitesinden Yunus Erdoğdu'nun kendilerine yaptığı haberler silinmeye başladı. Erdoğdu ise silinen haberlerin ekran görüntülerini paylaştı. 

Öne Çıkanlar