Beştaş, '1 Kasım Dünya Kobanê' gününü kutladı: Hayatını kaybedenleri minnetle anıyorum

Beştaş, '1 Kasım Dünya Kobanê' gününü kutladı: Hayatını kaybedenleri minnetle anıyorum
HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Erdoğan-Biden arasındaki saatlik görüşmede sorunların çözülemeyeceğini belirterek, çözüm yerinin Meclis olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Beştaş, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü'nü kutlayarak, sözlerine başladı. 
 
Farklı inanç ve haklardan başka bir dünya mümkün diyenlerden örülü bir direniş tüm dünya halklarına hem ilham hem de umut olduğunu kaydeden Beştaş, "Dünya Kobanê günü tüm halklara kutlu olsun. IŞİD çetelerine karşı insanlık değerlerini yükseltenlere saygı ve sevgilerimi gönderiyorum. Bu uğurda hayatını kaybedenleri minnetle anıyorum" dedi. 
 
ERDOĞAN - BİDEN GÖRÜŞMESİ
 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden’in Roma’daki görüşmelerine dair de Beştaş, şunları söyledi:

"Biden ile Erdoğan görüşmesi uzun zamandır gündemde. Biliyorsunuz en son New York'a gittiğinde Destici ile görüşmüştü. Burada görüşemiyordu herhalde. Sonunda büyük lobiler ve harcanan paralar ile bu görüşme gerçekleşti. Bir saatlik görüşme için ne kadar çaba ve efor sarf edildiğini hepimiz biliyoruz. Bir saatlik görüşme ile yapısal sorunlar çözülemez, her şey güllük gülistan denilerek Türkiye yurttaşlarının aldatılmasına izin vermeyeceğiz. 
 
HUKUKA DÖNÜLMESİ LAZIM
 
Ortada anlaşmazlık konularının, Türkiye’deki demokrasi çıtasının eleştirisi konusu olduğu bir kez daha görüldü, S-400 ve Kuzey ve Doğu Suriye konusunda tabi ki bir anlaşma yok, kimse de bekleyemez bu politika devam ettikçe. Erdoğan ve küçük ortağı içerde yarattıkları krize karşı bu tür mizansenler meşrulaştırma girişiminde bulunuyor. Bu kabul edilemez. Türkiye’de hukuka dönülmesi lazım, yeni bir hukuk düzeninin yaşama geçirilmesi gerekiyor. Çözüm ABD, Glasgow, New York, Moskova’da değil TBMM’dir. Hukuk ve insan hakları, demokrasi sorunlarını çözecek merci siyasettir. AKP iktidarını bu çağrıyı bir kez daha yapmak istiyoruz. Biden ile görüşmeyi süslü cümlelerle eksik yanlış cümleler anlatmaktan halkı aldatmaktan vazgeçsinler." (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar