CHP'de Kadın Kolları Kurultayı günü

CHP'de Kadın Kolları Kurultayı günü
CHP 14. Olağan Kadın Kurultayı'nda Canan Kaftancıoğlu delegelere baskı kurmakla suçlandı. Mevcut kadın kolları başkanı Fatma Köse'nin rakibi Aylin Nazlıaka ise kürsüye çıktığında yuhalandı.

Ankara'da Bilkent Odeon’da gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 14. Olağan Kadın Kurultayı'nda başkanlık için mevcut başkan Fatma Köse ile CHP PM üyesi Aylin Nazlıaka yarışıyor.

Kurultayda adaylık konuşması için kürsüye çıkan CHP Kadın Kolları mevcut başkanı Fatma Köse, kurultayda "kadın iradesinin yok sayıldığını" savunarak partisinin İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu delegelerin üzerinden baskı kurmakla suçladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Halkın iradesine hiç kimse ipotek koyamaz" sözüne atıfta bulunan Köse, "Ben de buradan diyorum ki delegasyonun iradesine hiç kimse ipotek koyamaz" dedi.

Köse Canan Kaftancıoğlu'nun il başkanlarını arayarak delegelere müdahale etmeye çalıştığını savundur ve devamında şunları kaydetti:

"İstanbul il başkanımız burada emekten bahsetti. Örgütlü mücadeleden bahsetti. Birlikte yol yürümekten bahsetti. Bu partide kadın gücünden bahsetti. Dört gündür tüm illeri arayarak tüm il başkanlarını devreye sokarak delegasyonun iradesine ipotek koymak sayın il başkanım ne kadar doğru acaba. Bunu size sormak istiyorum. Ne kadar doğru?

KAFTANCIOĞLU'NA: GİDİN İL BAŞKANLIĞINIZI YAPIN

"Birbirimizle kavga etmek için burada değiliz. Bu kurultay kadınları ikiye, üçe dörde, beşe böldü. Bunu özellikle anlamanızı istiyorum. İstanbul İl Başkanının buraya çıkıp, ‘Değerli delegeler, kendi iradenizi kullanın" demesini beklerdim, delegenin iradesine ipotek koymasını beklemezdim. Kadın olduğun için saygı duyuyoruz, erkek siyaseti yapsın diye değil.

"Keşke eşit şartlarda yarışabilseydik, otelde gördüm İl Başkanı otelde imza topluyor, böyle bir kadın kurultayı olmaz İstanbul İl Başkanı diyor ki, ‘Bağırarak konuşmayın.’ Biz nasıl konuşacağımızı biliriz Sayın Başkan, herkes yerini, haddini bilecek, gidin siz il başkanlığınızı yapın, kadın kurultayına karışmayın."

NAZLIAKA YUHALANDI

Fatma Köse'nin rakibi olan ve aynı zamanda son CHP Kurultayı'nda PM üyeliğine delegelerin oyları ile seçilen Aylin Nazlıaka ise kürsüye çıktığı sırada bir grup delege tarafından yuhalandı.

Köse'nin, Kaftancıoğlu'na dair yaptığı açıklamalara da değinen ve yuhalanmasına tepki gösteren Aylin Nazlıaka ise şunları kaydetti:

"Yuhalattınız ses çıkartmadım, tanıtım videoma tepki gösterdiniz ses çıkarmadım, sizce yakışıyor mu biz kadınlara? Biz birbirimize sahip çıkmalıyız, utanacak bir şey yapmayalım.

"Benim tanıdığım İstanbul İl Başkanı, kişiler üzerinden değil, değerler üzerinden konuşma yapar, birilerini bir yere taşımak için değil, CHP’yi yükseltmek için siyaset yapar. Emeği sahiplenmek zorundayız, aksi taktirde kendi emeğimizi de yok sayanlara boyun eğmiş oluruz.

"İstanbul Sözleşmesi için mücadeleyi hep birlikte sürdüreceğiz. İstanbul Sözleşmesi kalacak, erkek egemen iktidar kalkacak. Ceberut iktidarı ilk seçimlerde sandığa gömeceğiz. Biz AKP’yi sallamayı bırakın, dünyayı sallayacağız. Bu bir yenme, yenilme mücadelesi değil, kim kazanırsa kazansın, kazanan CHP olacak diyorum. Biz kadınlar vardık, varız, var olacağız."

Kurultayda oy verme işlemi devam ediyor. (ANKA)

 

Öne Çıkanlar