CHP'den istifa eden Sancar'a şantaj kurduğu iddia edilen 1'i polis 5 kişi gözaltına alındı

CHP'den istifa eden Sancar'a şantaj kurduğu iddia edilen 1'i polis 5 kişi gözaltına alındı
Gözaltına alınan polis memurunun şantaj olayını Denizli Büyükşehir Belediyesi eski çalışanı olan ve operasyon kapsamında Denizli'de gözaltına alınan Fatih S. ile planladıkları öne sürüldü.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa eden Denizli Milletvekili Teoman Sancar'a şantaj yaptığı iddiasıyla 1'i polis 5 kişi gözaltına alındı.

CHP Denizli Milletvekili Sancar, 27 Şubat'ta  Denizli Cumhuriyet Savcılığı'na giderek, kendisine şantaj yapıldığı gerekçesiyle şikayetçi olduktan bir gün sonra partisinden istifa etti.

Sancar'ın şikayeti üzerine Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin başlattığı soruşturma kapsamında, Denizli Büyükşehir Belediyesi eski çalışanı Fatih S., gözaltına aldı. Fatih S.'nin ifadesi doğrultusunda soruşturmayı genişleten polis, Denizli, Aydın, Ankara ve Kırıkkale ile Kuzey Kıbrıs'ta dün eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

KAMERA SİSTEMİ KURDUKLARI EVE ÇAĞIRDIKLARI İDDİA EDİLDİ

Operasyonlarda 5 kişi daha gözaltına alındı. Aydın'ın Kuşadası ilçesinde gözaltına alınan polis memuru M.B.A.'nın, Fatih S.'nin eniştesi olduğu belirlendi. M.B.A., Denizli'ye götürüldü. Daha önce Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği'nde görevli olan M.B.A.'nın geçtiğimiz haftalarda Kuşadası Merkez Karakolu'na görevlendirildiği öğrenildi.

Sancar'a şantaj olayını Fatih S.'nin eniştesi polis memuru M.B.A. ile planlayıp, organize ettikleri ileri sürüldü. İkilinin, milletvekili Sancar'ı önceden ses ve gizli kamera sistemi kurdukları eve davet ederek, uygunsuz görüntülerini çektikleri iddia edildi. Gözaltına alınan şüphelilerden Sevgi K.'nın da Denizli Büyükşehir Belediyesi eski çalışanı olduğunu öğrenildi.

Operasyon kapsamında Kuzey Kıbrıs'ta olduğu belirlenen 1 kişinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Öne Çıkanlar