CHP'li İzmit Belediyesi'ne soruşturma

CHP'li İzmit Belediyesi'ne soruşturma
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet hakkında soruşturma başlatıldı.

İzmit Belediyesi Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e soruşturma açıldı. Büyükşehir Belediyesi ilçe belediyesine müfettiş gönderdi.

30 Haziran 2020 tarihinde İzmit Cumhuriyet Mahallesi Sahil Sokak’ta oturan bir kişinin çöp konteynerlerinin zamanında boşaltılmadığını, gerekli temizliklerinin ve dezenfektasyon işlemlerinin yapılmadığını öne sürerek İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile Temizlik İşleri Müdürü hakkında ‘Görevi kötüye kullanmaktan’ soruşturma açılmasını talep ederek suç duyurusunda bulundu.

Kocaeli Valiliği ve Cumhuriyet Savcılığı yerinde görerek İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet hakkında inceleme ve soruşturma başlattı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden görevlendirilen bir müfettiş olayla ilgili İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve temizlik işleri müdürü hakkında inceleme yapacak.

‘DEMEK Kİ ÇÖP ŞİKAYETİ YOLSUZLUKLARDAN DAHA ÖNEMLİ’

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet soruşturmaya ilişkin, "Bu güne kadar tespit ettiğimiz usulsüzlüklerle ilgili 2 kez üst üste bakanlıktan müfettiş istedik. Her ikisi de red edildi ve müfettiş gönderilmedi. Ama hakkımda anında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden müfettiş gönderildi" açıklaması yaptı.

Yolsuzlukların araştırılmadığını belirten Hürriyet, "Neden mi? Çöp konteynerlerinin düzenli toplanmaması ve dezenfektasyonlarının yapılmaması iddiasıyla verilen dilekçe savcılık tarafından bakanlığa gönderiliyor, bakanlık da anında müfettiş görevlendiriyor, üstüne üstlük ‘Görevi kötüye kullanmaktan’. Demek ki çöp şikayeti yolsuzluklardan daha önemli. Halbuki yolsuzluk daha kötü kokar" şeklinde tepki verdi.

Öne Çıkanlar