Ertuğrul Günay: Yassıada tam bir rant projesidir

Ertuğrul Günay: Yassıada tam bir rant projesidir
AKP’li Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kendi fikri olan proje hakkında; 'Tamamen tarihten uzak bir beton yığını' dedi.

AKP'li eski bakan Ertuğrul Günay kendi fikri olan Yassıada projesinin rant projesine dönüştüğünü söyledi.

Adnan Menderes'in 27 Mayıs darbesi sonrası tutulduğu, Yassıada'yı müze yapma fikrini ortaya atan Ertuğrul Günay, projenin geldiği durum hakkında konuştu.

Günay, "Adada yapılanla bizim hayata geçirmek istediğimiz arasında ciddi fark var. Şu anki proje tam bir rant projesidir ve bunu muhafazakâr olduğunu iddia eden bir iktidarın yapması üzerine tüy dikmektir" dedi.

AKP’li Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay adadaki projeyi Medyascope’a değerlendirdi. Günay, adanın şu anki haliyle tarihle bağı olmayan turistik bir mekana dönüştüğünü savundu.

'TARİHTEN UZAK BETON YIĞINI'

Adayla ilgili mevzuat değişikliğine de gidildiğini hatırlatan Günay, "Mevzuat değiştirildikten sonra adayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne verdiler. TOBB da sanırım bir yap-işlet-devret şirketine bıraktı. Ortaya da bu manzara çıktı. Tamamen tarihten uzak bir beton yığını. Adnan Menderes’in Aydın’daki evini taklit etmişler. Bunu yapanların ya tarihe saygısı yok ya da bu işi bilmiyorlar. Adada ortaya çıkan görüntü sadece utanç verici."

Adanın mevcut halinin bir rant projesi olduğunu söyleyen Günay, "Bunu bir de muhafazakâr olduğunu iddia eden, Menderes’in, Demokrat Parti’nin değerlerini savunan bir iktidarın yapması tüy dikmek gerçekten" diye konuştu.

Öne Çıkanlar