Çavuşoğlu: Ben Türkmen'im diyenlere vatandaşlık verilecek

Çavuşoğlu: Ben Türkmen'im diyenlere vatandaşlık verilecek
Beyrut'taki patlamada 154 kişi hayatını kaybetmiş 6 bin kişi de yaralanmıştı.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’a beraberinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ziyareti ile ilgili basına açıklamalarda bulundu.

Oktay, "Mersin Limanı’mızı ve İskenderun Limanı’mızı buradaki Beyrut Limanı tekrardan inşa edilip normal fonksiyonel hale geldiği ana kadar her iki limanımızı da Lübnan’ın ticari ve ekonomik faaliyetlerinde Lübnan’ın hizmetine sunacağımızı ifade ettik" dedi. Ayrıca bölgede incelemelerde bulunan Bakan Çavuşoğlu, ''Ben Türküm Türkmenim deyip de vatandaşlığı olmayan vatandaşlık almak isteyen kardeşlerimize de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını vereceğiz, bu bize Cumhurbaşkanımızın talimatıdır." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, resmi görüşmelerin ardından patlamanın meydana geldiği limanı da ziyaret ederek AFAD ve Türk Kızılay ekiplerince yardım çalışmaları yürütülen bölgede incelemelerde bulundu.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY VE BAKAN ÇAVUŞOĞLU LÜBNANLILARA HİTAP ETTİ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise Lübnan'da "Sünni, Şii, Hristiyan, Arap, Türk" gibi ayrım yapmadıklarını, tüm halkın yanında olduklarını söyledi.

Çavuşoğlu, "Lübnan'da ve dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşlarımızın, soydaşlarımızın, Türklerin ve Türkmenlerin de sonuna kadar yanındayız. 'Ben Türk'üm, Türkmen'im' deyip de vatandaşlığı olmayan, vatandaşlık almak isteyen kardeşlerimize de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını vereceğiz, bu Cumhurbaşkanımızın bizlere talimatıdır." diye konuştu.

OKTAY: SİZ DE TÜRKİYE'DE OLACAKSINIZ

Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile patlamanın yaşandığı Beyrut Limanı'ndaki incelemelerinin ardından Spears Mahallesi'nde vatandaşlara hitap etti.

Lübnan'ı, Lübnanlıları sevdiklerini belirten Oktay, yaraları sarmak için Beyrut'ta bulunduklarını dile getirdi. 

Oktay, "İlk andan itibaren Türkiye olarak yanınızdayız. Arama kurtarma ekiplerimizle, gıda yardımlarımızla, doktorlarımızla, hastanelerimizle, her türlü desteğimizle yanınızdayız. Bundan sonra da sonuna kadar, bu yaralar sarılana kadar yanınızda olmaya devam edeceğiz." dedi.

Fuat Oktay, şunları kaydetti:

"Biz biriz, kardeşiz, beraberiz, bir aileyiz, bir ailenin uzuvları gibiyiz. Hiç kimse ama hiç kimse bu uzuvlardan herhangi birini diğerinden ayıramaz. Bizi de birbirimizden hiç kimse ayıramayacak. Hem güzel hem de sıkıntılı günlerimizde bugün olduğu gibi her zaman, yaralar sarıldıktan sonra da bir ve beraber olacağız. Yine sizinle olacağız, Lübnan'da olacağız, siz de Türkiye'de olacaksınız. Kardeşliğimiz daha da pekişecek. Siz ne kadar iyi olursanız bizler de o kadar iyi olacağız."

Öne Çıkanlar