Galatoport şantiyesinde iş bırakma eylemi

Galatoport şantiyesinde iş bırakma eylemi
Galataport şantiyesinde maaşları ödenmeyen işçiler iş bıraktı.

Galataport şantiyesinde Anel Elektriğe bağlı taşeron firmanın maaşları yatırmaması üzerine işçiler, sabah saat 8.30'da iş bırakarak şantiye önüne çıktı.

Taşeron firmalarda çalışan İşçi Temsilciler Konseyi (İTK), Emeğin Gücü Derneği ve Dev Yapı İş Sendikası üyesi işçiler maaşlarının ödenmesi için 25 Ocak tarihine kadar süre tanımış, aksi taktirde iş bırakacaklarını bildirmişti.

İşçiler sabah şantiye önünde toplanarak şantiye yönetimiyle görüşme talep etti. Pandemi koşulları gerekçe gösterilerek içeri şantiye işçisi olmayanların alınmayacağı söylendi. İşçiler ise "Pandemi koşullarında çalıştırılma ve barınmaya ne kadar dikkat ettiniz de şimdi işçiler örgütlü geldiğinde pandemi önlemleri mi aklınıza geldi" diyerek cevap verdi. Gösterilen tepki üzerine şantiye içerisinden seçilen temsilci işçiler, şantiye yönetimiyle görüşmeye girdiler. Şantiye dışında da işçilerin bekleyişi sürüyor.

Görüşmenin ardından firma cuma günü maaşların yatırılacağı sözünü verdi.

Öte yandan konuyta dair yapılan açıklamada, "İşçiler sizin köleniz değildir. İşçileri çalıştırıp öyle haklarını ödemeden, ‘Yok işten çıkartırız’, ‘Kapı önüne koyarız’ diyemezsiniz. Siz bu pandemi döneminde evine ekmek götürmek için canını hiçe sayan şantiyelerde, fabrikalarda çalışan, emek veren işçilerin haklarını gasp edemezsiniz. İşçiler böyle birlik ve beraberlik içerisinde oldukları sürece de sizden haklarını söke söke almayı bilir. İşçilerin gücünü hafife almayın, aklınızı başınıza alın ve işçi arkadaşlarımızın mağduriyetini giderin. Maaşlarını ödeyin, işçi arkadaşlar gelip iş başı yapacaklar. Ve sizi kollayanlardan korkan yok. Sizi ve sizi destekleyen sermaye iktidarından korkan yok. İşçiler burada haklarının peşinde, söke söke alacaklar. Zafer direnen emekçinin olacak" ifadelerine yer verildi.

Öne Çıkanlar