Gazze'de siviller evlerini terk ediyor

Gazze'de siviller evlerini terk ediyor
İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları 31 çocuk 119 kişinin ölümüne neden olurken, Filistinliler yoğun bombardımandan kaçmak için evlerini tahliye ediyorlar.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarının şu ana kadar 119 Filistinlinin ölümüne, neden olduğunu açıkladı. Hayatını kaybedenlerin 31’i çocukken, 19’da kadın. İsrail ise kendi tarafından hayatını kaybedenlerin sayısının 8’e yükseldiğini açıkladı.

Yüzlerce kişinin de yaralandığı saldırıların ardından İsrail dün gece Gazze’ye kara operasyonu başlattığını açıkladı. 160 uçakla Hamas’a ait tünelleri hedeflediğini söyleyen İsrail 150’yi aşkın kara hedefini vurduğunu duyurdu.

Nüfus açısından dünyanın en yoğun bölgelerinden biri olan ve yıllardır İsrail’in ablukası altından bulunan Gazze’de uçak saldırılarından ve kara bombardımanından kaçmaya çalışan yüzlerce Filistinli aile bölgenin kuzeyinden bulunan ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kontrol edilen bir okula sığınıyor.

Yeni Yaşam gazaetesinin AP news’ten aktardığı habere göre, Rafat Tanini isimli bir Filistinli, hamile eşi ve 4 çocuğu İsrail savaş uçakları tarafından katledildi. On binlerce aile bombardımandan kaça bilmek için şehrin güvenli bölgelerine kaçmaya çalışıyor.

Gazze'de gece boyu süren İsrail saldırılarından korunmak için bazı Gazzeliler okullara sığındı.

BM: ÖLDÜRMEYİ DURDURUN

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın Gazze Direktörü Matthias Schmale, İsrail saldırılarında BM okullarındaki 8 çocuğun da hayatını kaybettiğini, kıdemli bir çalışanlarının kız kardeşi ve yeğenini kaybettiğini belirterek, "Bu deliliğin insani bedeli dayanılmaz şekilde artıyor, siviller hedef değildir. İnsaniyet namına herkese sesleniyorum: öldürmeyi durdurun, sadece Gazze'de de değil!" yazdı.

Suudi Arabistan'ın Al Arabiya kanalı, İsrail'in, Filistin ile bir yıllık ateşkes için Mısır tarafından yapılan teklifi reddettiğini duyurdu.

 

Öne Çıkanlar