İngiltere'de içki satan yerler 'açık kalması gereken noktalar' arasına girdi

İngiltere'de içki satan yerler 'açık kalması gereken noktalar' arasına girdi
İngiltere’de alınan bu kararın, süpermarket zincirlerinde bira ve şarap stoğunun hızla azalması sonrası alındığı bildirildi.

İngiltere'de alkollü içki satan küçük marketler, koronavirüs salgınında "açık kalması gerekli satış noktaları" arasına girdi. Bu karar, süpermarket zincirlerinde bira ve şarap stoğunun hızla azalması sonrası alındı.

Koronavirüsün ağır can kayıplarına neden olduğu İngiltere’de salgın önlemleri kapsamında barlar, restoranlar ve gece kulüpleri kapatılmıştı.

İngiltere'nin en büyük bar zinciri Wetherspoons'un sahibi Tim Martin, kapatma kararının ardından alkollü içki satışının tamamen süpermarketlere kaydığını söyledi.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre "Off-licence" adı verilen bu küçük marketlerin, çarşamba günü güncellenen listeye alınması da kafa karışıklığını giderebilmiş değil.

Ülkede "açık kalması gerekli satış noktaları" henüz netleşmezken, İngiliz Sanayi Konfederasyonu'ndan Carolyn Fairbairn birçok firmanın bu konuda bilgi sahibi olmadığını savundu.

Bisiklet ve araç yedek parça mağazası zinciri Halfords'ın kapatmama kararı sosyal medyada bir boykot kampanyasını dönüşmüştü.

'AÇIK KALMASI GEREKEN' MEKANLAR

Çarşamba günü güncellenen listede, bisikletçiler de yer aldı.

Güncellenen 'açık kalması gerekli satış noktaları' listesi ise süpermarketler ve gıda satışı yapılan diğer marketler, eczaneler, alkol satışı yapan marketler, benzin istasyonları, gazete bayileri, bisikletçiler, ev ve yapı malzemeleri satışı yapan firmalar, çamaşırhaneler ve kuru temizlemeciler, oto tamircileri, pet shoplar, postaneler, bankalar.

İNGİLTERE’DE KORONA SONRASI DEĞİŞİKLİKLER

Ülkenin önemli bisiklet firmalarından biri olan, katlanan bisikletleri ile ünlü Brompton, Londra'daki hastanelerde görevli sağlık çalışanlarına bisiklet ödünç verdi.

Giyim mağazası zinciri Next ise internetten yapılan satışları karşılayabilmek için, çağrı yaptığı çalışanlarına yüzde 20 fazla ücret önerdi.

Firma, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, siparişler için küçük bir gönüllü grubuna çağrı yapıldığını savundu.

Öne Çıkanlar