İnşaat-İş'ten Çalışma Bakanlığı'na: Limak'çılar kime güveniyor, sırtını nereye dayıyor?

İnşaat-İş'ten Çalışma Bakanlığı'na: Limak'çılar kime güveniyor, sırtını nereye dayıyor?
İnşaat İşçileri Sendikası Kuveyt Uluslararası Havalimanı şantiyesinde çalışan işçilerin Limak Holding yetkililerinin 'mafyatik tehditlerine' maruz kaldıklarını duyurdu.

Yapımını Limak Holding’in üstlendiği Kuveyt Uluslararası Havalimanı şantiyesinde çalışan işçiler, koronavirüs salgınından dolayısıyla iş bırakarak Türkiye’ye dönmek istiyorlar. Fakat hakları verilmek istenmeyen işçiler sorunlarını İnşaat-İş aracılığıyla bir video ile paylaştılar. 

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş), Kuveyt Uluslararası Havalimanı şantiyesinde çalışan işçilerin Limak Holding yetkililerinin mafyatik tehditlerine maruz kaldıklarını, tüm haklarının gasbedilmek istendiğini hatta borçlu gösterilmeye çalışıldıklarını, kendilerine Arapça hazırlanmış belgelerin imzalatılmaya çalışıldığını duyurdu.

Koronavirüs nedeniyle hiçbir önlemin alınmaması üzerine işi bırakarak Türkiye’ye dönmek isteyen işçilere bu zor durumda "dönmek istiyorsanız bu haklardan vazgeçeceksiniz" şantajının uygulandığını, "Sizi Kuveyt polisi arabalara bindirip bilmediğiniz bir mahalleye götürüp bırakır" denildiğini, telefonları alınarak yapılan toplantıda kelimenin gerçek anlamıyla racon kesildiğini ifade eden İnşaat-İş, Limak yetkililerine "bundan vazgeçin!" çağrısında bulundu.

"Bu mafyatik yöntemleri uygulayan Limak’çılar kime güveniyor, sırtını nereye dayıyor?" sözleriyle Çalışma Bakanlığı'na da seslenen İnşaat-İş'in konuyla ilgili açıklaması şöyle: 

Limak Holding Kuveyt Havalimanı şantiyesinde çalıştırdığı arkadaşlarımızı mafyatik yöntemlerle tehdit ediyor, tüm haklarını gasbetmeye, arkadaşlarımızın emeğine zorbaca el koymaya çalışıyor. Salgın koşullarında berbat yatakhanelerde altışar kişi yatırılan, otobüslere 45’e kişi tıkış tıkış bindirilen, 700 kişilik yemekhanelerde hiçbir önlem almadan yemek yedirilen arkadaşlarımıza bu zorbalığı yapan Limak yetkilileri, mafyaya taş çıkaracak bu racon kesmeciliğin hesabını verecek!

Arkadaşlarımıza okumayı bilmedikleri Arapça belgeler imzalatan, daha önce imzalattıkları boş kağıtları hak gaspına delil gösteren, "tazminat hakkınız falan yok!" diyerek tehdit eden, Türkiye’den gelen uçağa haklarından feragat ettikleri koşullarda binmeleri dayatılan, 2 hatta 3 yıl çalışan arkadaşlarımıza bile bir ay ya da 15 günlük ödeme dayatan bu vampirler sürüsü hesap verecek!

Dün akşam arkadaşlarımızın telefonlarını toplayarak doldurdukları salonda tehdit üzerine tehdit yağdıran, Kuveytli yetkililer geldiğinde "tamam her şeyi çözeceğiz" diyen ve hemen arkasından o mafyatik ağızlarıyla tehditler yağdıran Lİmak’ın bu yaptıklarını yanına bırakmayacağız!

Bir kez daha sesleniyoruz: Koronavirüs salgınının önüne attığınız, canlarını umursamadığınız, üstüne bir de o kokuşmuş maliyet hesaplarınızla düşen kar oranlarınızı arkadaşlarımızın yasal haklarını gasbederek kapatmaya çalışıyordunuz!

Bu yamyamlıktan, tiranlıktan vazgeçin! İşçi arkadaşlarımızın tüm haklarını ödeyerek, gerekli önlemleri de alacak şekilde evlerine dönmelerini sağlayın!

Olup biteni sessizce izleyen Çalışma Bakanlığı’na sesleniyoruz: Bu mafyatik yöntemleri uygulayan Limak’çılar kime güveniyor, sırtını nereye dayıyor?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar