İstanbul’da bir öğretmen daha Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti: Ölüyoruz aşı nerede?

İstanbul’da bir öğretmen daha Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti: Ölüyoruz aşı nerede?
İstanbul’da öğretmen Nizamettin Uysal’ın, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından eğitimciler ‘Artık yeter!’ tepkisinde bulundu.

Eğitim Sen üyesi, İstanbul Ataköy Atatürk Ortaokulu öğretmenlerinden Nizamettin Uysal, Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube’den Uysal’ın Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmesi ile ilgili yapılan açıklamada, "Okullarımızdan her gün yeni vaka haberlerinin adeta yağdığı bugünlerde, bakanlığı elindeki tüm verileri şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmaya ve gerekli önlemleri acilen almaya çağırıyoruz" denildi.

Nizamettin Uysal’ın hayatını kaybetmesinin ardından Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube’den "Ölüyoruz aşı nerede?" başlığıyla yapılan açıklama şöyle oldu:

"1 yıldır sesimizi duyurmaya, tüm toplum kesimleri ve eğitim bileşenleri adına taleplerimizi iletmeye çalışıyoruz. Ancak pandeminin başından bu yana salgını değil algıyı yönetmeyi seçen iktidar, sorunları görmezden geldi, taleplerimizi duymadı.

‘TÜKENİYORUZ VE EKSİLİYORUZ’

Vaka sayılarında ve ölümlerde rekorlar kırılan bugünlerde yetkililer olan biteni sadece izlemekle yetiniyorlar. Verilen sözler her zamanki gibi yerine getirilmiyor, bilinmeyen bir zamana erteleniyor. Ve biz eğitim emekçileri her geçen gün daha çok yıpranıyoruz, tükeniyoruz ve eksiliyoruz.

Maalesef bugün Ataköy Atatürk Ortaokulu’nda çalışan üyemiz Nizamettin Uysal’ı Covid 19 nedeniyle kaybettik. Bir eğitim emekçisi arkadaşımız daha önlenebilir bir hastalık nedeniyle aramızdan ayrıldı. Üzgünüz,  öfkeliyiz...  Tüm eğitim emekçilerinin ve ailesinin başı sağ olsun...

‘EĞİTİMCİLERİN AŞILANMASI BELİRSİZ BİR TARİHE KALMIŞ DURUMDA’

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 24 Şubat 2021 tarihinde Çorum’da bir köy okulunda basının önünde öğretmenlere aşının başladığını ilan etmesinin üzerinden tam 45 gün geçti. Oysa o günden bu yana kısıtlı sayıda öğretmen dışında aşıya ulaşabilen eğitimci olmadı. Bakanın son açıklamalarından da anlıyoruz ki tüm eğitimcilerin aşılanması belirsiz bir tarihe kalmış durumda.

‘DUYULMADIK’

Bizler Eğitim Sen olarak yüz yüze eğitimin devam edebilmesi ve pandeminin derinleştirdiği eşitsizliklerin bir an önce telafi edilebilmesi için taleplerimizi defalarca haykırdık. Okullarda gerekli önlemlerin alınmasını, derslik ve öğretmen ihtiyacının giderilmesini, yeterli sayıda yardımcı personelin istihdam edilmesinin bir zorunluluk olduğunu ve eğitimcilerin aşılanması sürecinin acilen tamamlanmasını defalarca ülkenin her yerinde dile getirdik. Duyulmadık!

15 Şubat’tan bu yana ne yazık ki 18 eğitim emekçisi arkadaşımızı kaybettik. Artık bir kişi daha eksilmek istemiyoruz. İnsan hayatının hiçe sayıldığı bu bilim ve akıl dışı yaklaşımdan ve sorumsuz uygulamalardan vazgeçilmesini istiyoruz. TTB’nin ve bağımsız bilim insanlarının önerileri ışığında gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyoruz.

‘ARTIK YETER’

Okullarımızdan her gün yeni vaka haberlerinin adeta yağdığı bugünlerde, bakanlığı elindeki tüm verileri şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmaya ve gerekli önlemleri acilen almaya çağırıyoruz. Artık yeter! Pandemide kaybettiğimiz tüm eğitim emekçilerini ve mücadele arkadaşımız Nizamettin Uysal‘ı bir kez daha saygıyla anıyoruz.

 

Öne Çıkanlar