Kabine toplanıyor: Gündem; Rusya-Ukrayna savaşı, ekonomik ve bölgesel gelişmeler

Kabine toplanıyor: Gündem; Rusya-Ukrayna savaşı, ekonomik ve bölgesel gelişmeler
Erdoğan başkanlığında yapılacak Kabine toplantısında Rusya-Ukrayna savaşında son durum, zamlar ve bölgesel gelişmeler ele alınacak. Toplantının ardından açıklama yapılacak.

Kabine yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yoğun bir gündemle toplanacak. Rusya-Ukrayna savaşının öncelikli gündem başlıklarından biri olacağı toplantıda, ekonomi ve diğer iç gelişmeler de ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak toplantıda, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta son durum ele alınacak. Türkiye'nin iki ülke liderini bir araya getirmek ve kalıcı ateşkesi sağlamak için yürüttüğü diplomatik çabalar değerlendirilecek.

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN GÖRÜŞMELERİ

Dış politika başlığında diğer bölgesel gelişmeler de kabine gündeminde yer alacak.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış süreci, NATO üyesi ülkelerle önümüzdeki dönemde savunma sanayisi konusunda atılacak ortak adımlar ile Suriye ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler değerlendirilecek.

FAHİŞ ZAMLAR DA MASADA OLACAK

Toplantıda iç gündemde öne çıkacak başlıklardan biri ekonomideki gelişmeler olacak. Fiyat artışlarının önüne geçilmesine ilişkin atılacak adımlar değerlendirilecek.

Toplantıda ayrıca yaz döneminde yürütülecek operasyonların da yer alacağı belirtildi.

Erdoğan, toplantı sonrası yapacağı açıklamayla kabine gündemini kamuoyuyla paylaşacak.

Öne Çıkanlar