Kaftancıoğlu: İstanbul'da seçime hile karıştıramayacaklar

Kaftancıoğlu: İstanbul'da seçime hile karıştıramayacaklar
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul'da itiraz ettikleri 19 bin 502 yığma seçmenden 5 bin 862'sinin iptal edildiğini, 13 bin 680 seçmenin ise halen şüpheli olduğunu açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul'un 39 ilçesindeki seçmen listelerinde tespit ettikleri usulsüzlükleri ve yaptıkları itiraz sonuçlarını Çağlayan Adliyesi önünde yaptıkları basın açıklaması ile duyurdu. 

'13 BİNİ AŞKIN KİŞİ HALEN ŞÜPHELİ'

Açıklamayı yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 39 ilçede CHP Örgütü'nün çok yoğun biçimde sokak sokak ev ev çalışma yürüttüğünü belirtti. Bu çalışmalar sonucunda 19 bin 502 seçmene itiraz ettiklerini ifade eden Kaftancıoğlu, 5 bin 862 seçmenin iptal edildiğini, halen 13 bin 680 seçmenin şüpheli olduğunu söyledi:

"Bunların da yığma seçmen olduğu aşikar. İl Seçim Kurulu önünde bugün çıkacak kararın hukuka ve vicdana uygun çıkması için çağrımızı yapıyoruz. Hukuk dışı bir karar çıkarsa yine yasal yollarla yığma seçmenlerin iptali için elimizden geleni yapacağız. Her zaman hakikatin peşinde koşacağız. Ve bunun mücadelesini vereceğiz."

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için tüm hazırlıkların yapıldığını söyleyen Kaftancıoğlu, "Partimizin ve sizin duyarlı çabanız sonucunda İstanbul'da hiçbir şekilde seçime hile karıştıramayacaklar. Tüm seçmenlerin ev ev sokak sokak takipçisiyiz. Bizler CHP Örgütü olarak İstanbul'da seçime hile karıştırılmasına bugüne kadar izin vermedik bundan sonra da asla izin vermeyeceğiz" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, resmi yetkilileri göreve çağırarak, yığma seçmenlerin iptallerinin yapılması talebinde bulundu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar