Kılıçdaroğlu CHP'li belediyelerin vereceği asgari ücreti açıkladı

Kılıçdaroğlu CHP'li belediyelerin vereceği asgari ücreti açıkladı
Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı video ile CHP'li belediyelerdeki asgari ücretin 4 bin 500 lira olacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamda 2022 yılı için asgari ücretin 4 bin 250 lira olacağını duyurdu.

Asgari ücretin belirlenmesinin ardından hem muhalefet hem de ekonomistler bunun bir zam değil, alım gücü dikkate alındığında geriye gidiş olduğunu vurguladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da "TÜİK'e yaptığım ziyaretin etkileri görülüyor. Verilen rakam, eğer yılbaşını alır ve dolar kurundaki yükselmeyi görürsek aslında düşük. O tarihte 384 dolar net gelir elde ediyordu bir asgari ücretli, aynı kur dolar üzerinden esas alınırsa 5760 TL olması lazım. Şimdi 4250 TL oldu. Tabii yadırgamıyoruz. Eğer enflasyonu kontrol ederlerse 4250 TL'yi asgari ücretli kardeşlerimiz biraz nefes alarak sürdürebilirler" açıklamasını yapmıştı. 

KILIÇDAROĞLU: YALNIZ DEĞİLSİN SEVGİLİ HALKIM

Akşam saatlerinde sosyal medyada bir video paylaşan Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerdeki asgari ücretin ne kadar olacağını açıkladı. 

Videoda Erdoğan'ı "ekomonik intihar treninin lokomotifine" benzeten Kılıçdaroğlu, belediyelerdeki asgari ücretin 4 bin 500 lira olacağını duyurdu. 

Kılıçdaroğlu, haftasonu Kayseri'de tüm belediyelerle buluşup "Kara Kış Fonu"nu kuracaklarını da sözlerine ekledi.

Kılçdaroğlu, "Yalnız değilsin sevgili halkım, yanınızdayız. Bu felaketi omuz omuza atlatacağız. Allah'ın izniyle kurtulacağız bunlardan" dedi ve "Geliyor gelmekte olan" sözleriyle konuşmasını noktaladı.

'MERKEZ BANKASI TÜRK LİRASINA DEĞER KAYBETTİRMEYE DEVAM EDİYOR'

Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları söyledi:

"Sevgili halkım bugün Merkez Bankası şahsın emriyle akıla, mantığa sığmayan kararlara yeniden imza attı. Biz 128 milyar dolar konusu halkımıza söyleyince bu sorumsuz Saray avaneleri pankart indirme derdindeydi. En büyük dertleri çevirdikleri alavere, dalavereleri kimse bilmesin kimse duymasın… Açıkça arka kapıdan dolar sattılar. Birilerini çok ama çok zengin ettiler, halkımızı da açlık sınırına indirdiler. Siz de şahitsiniz, bugün Merkez Bankası Türk lirasına değer kaybettirmeye devam ediyor, sonra da kasasında olmayan para ile müdahale ettiğini söylüyor, böyle bir akıl tutulması. Erdoğan’ın durumu zaten ortada, bir ekonomik intihar treninin lokomotifi olmuş durumda.

'AÇLIĞI ALGI İLE YÖNETEMEZSİNİZ'

Bakın bu rezaletler dünyada ilk kez yaşanmıyor. Mesela TÜİK rakamlarla oynuyor ya, bu geçmişte Yunanistan’da da yapıldı, avaneler gitsin bir baksınlar bu rakamlarla oynayanların sonu nice oldu. Ey avaneler, ey şüreka açlığı algı ile yönetemezsiniz, karnı aç insanları algı ile doyuramazsınız. Artık kendinize geliniz. Bu intihar yolculuğunda bu trenden en yakın durakta inin benden size tavsiye, aklı başında herkes inmeye başladı siz de inin. Kendinizi bile bile bu kötülüğe alet etmeyin. Erdoğan kendisi imza atsın bütün bunlara, bu akıl dışı ekonomi kararları zaten onun kararları. Ayrıca Saray ve şürekasının yarattığı yıkımın üzerine; kurmaylarımla birlikte bu gece yoğun çalıştım.

'CHP'Lİ BELEDİYELERDE ASGARİ ÜCRET 4 BİN 500 LİRA'

Kararımızı bildirerek geceyi kapatmak istiyorum. CHP belediyelerinde yani sosyal demokrat belediyelerde en düşük ücret, yani asgari ücret 4 bin 500 lira olacaktır. Milletimize hayırlı olsun. Ayrıca belediyelerimizle bu hafta sonu Kayseri’de buluşup Kara Kış Fonu’nu konuşacağız. Biz kuracağız o fonu biz, yalnız değilsin sevgili halkım, yanınızdayız. Bu felaketi birlikte omuz omuza atlatacağız, müsterih olun Allah’ın izniyle kurtulacağız bunlardan, geliyor gelmekte olan."  

2021'DE DE ASGARİ ÜCRETİN ÜSTÜNDE İDİ

2021 yılı asgari ücreti de net 2 bin 825 TL olarak belirlenirken, Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile CHP'li belediyelerde en düşük ücret 3 bin 200 TL olarak uygulanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar